To’ldirilgan shampinyonlar
Masalliqlar:
-
12 dona katta-katta shampinyon
-
100 gramm piyoz
-
50 gramm mol go'shtidan vetchina yoki dudlangan go'sht
-
50 gramm qattiq pishloq
-
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
50 gramm qizil bulg'or qalampiri
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Ichiga har xil narsalar solib pishiriladigan qo’ziqorinlarni gazak sifatida ham, asosiy taom sifatida ham tayyorlash mumkin.
Vetchina o’rniga siz qaynatilgan go’sht, kolbasa yoki kurka go’shtidan ham foydalanishingiz mumkin.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 17 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
12 dona katta-katta shampinyon | |
100 gramm piyoz | |
50 gramm mol go'shtidan vetchina yoki dudlangan go'sht | |
50 gramm qattiq pishloq | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
50 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i |
Shampinyonlarni yoqchalarini uzib tashlaymiz va ichidagi bir qismini qoshiq bilan olib tashlaymiz.
Sarimsoqpiyozni mayda to'g'rab olamiz va o'simlik yog'ini ustidan solamiz.
Shu aralashmani qo'ziqorinlarga surtib chiqamiz.
Kesilgan qo'ziqorin oyoqchalarini mayda to'g'rab olamiz.
Piyozni ham mayda to'g'rab olamiz va o'simlik yog'i solingan tovada qovurib olamiz.
Piyoz ustidan to'g'ralgan go'shtni solamiz va ikki daqiqa birga qovuramiz.
Qovurilgan masalliqlarimizni alohida idishga solamiz, ustidan bulg'or qalampirini mayda to'g'rab solamiz va ustidan qirg'ichdan chiqarilgan pishloqning yarmini solamiz.
Tuz va murch sepib yaxshilab aralashtirib olamiz.
Qolipga sariyog' surtamiz va ichiga qo'ziqorinlarni terib chiqamiz, ichiga aralashmamizdan solamiz.
200 C daraja qizdirilgan gaz pechiga qo'yib, 15 daqiqa davomida pishirib olamiz.
15 daqiqa o'tgandan so'ng ularni olib, ustidan qolgan pishloqni sepamiz va yana 5 daqiqa davomida pishiramiz.
Bunday usulda pishirilgan qo'ziqorinlarni issiqligida ham, sovib qolganida ham iste'mol qilish mumkin.
Tortishdan oldin ustiga to'g'ralgan ko'katlar sepib bezatish mumkin.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
12 dona katta-katta shampinyon | |
100 gramm piyoz | |
50 gramm mol go'shtidan vetchina yoki dudlangan go'sht | |
50 gramm qattiq pishloq | |
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
50 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i |