Breadly kafesidan retsept: Briosh fransuzcha bulochkalar
Masalliqlar:
-
Opara uchun:
-
50 millilitr iliq suv
-
10 gramm shakar
-
8 gramm quruq xamirturush
-
Xamiriga:
-
500 gramm yuqori navli un
-
10 gramm tuz
-
20 gramm shakar
-
10 gramm qabartma
-
50 gramm eritilgan sariyog'
-
1 ta tuxum
-
40 gramm kefir
-
250 millilitr iliq sut
Yo’nalishlar
Briosh — oshirma xamirdan pishiriladigan fransuzcha bulochkalar bo’lib, juda chiroyli ko’rinishga ega bo’lib, mazali ta’mi ham sizni quvontiradi.
Breadlyda bunday bulochkalarni gamburgerlar uchun tayyorlaniladi. Endilikda esa siz bunday pishiriqlarni o’zingiz ham tayyorlash imkoniyatiga ega bo’lasiz.
Masalliqlar:
Opara uchun: |
|
50 millilitr iliq suv | |
10 gramm shakar | |
8 gramm quruq xamirturush | |
Xamiriga: |
|
500 gramm yuqori navli un | |
10 gramm tuz | |
20 gramm shakar | |
10 gramm qabartma | |
50 gramm eritilgan sariyog' | |
1 ta tuxum | |
40 gramm kefir | |
250 millilitr iliq sut |
10 daqiqa o'tib, oparamiz 3 hissaga oshadi. Katta idishga un, qabartma va tuzni elab solamiz. Alohida idishda eritilgan sariyog'ni kefir bilan aralashtirib olamiz. Sariyog' iliq bo'lsin. Un ustidan qolgan shakar, ko'pirtirilgan tuxum, eritilgan sariyog' va iliq sutni solamiz. Xamir qoramiz. Xamir yumshoq, qo'lga yopishadigan bo'ladi.
Bu suyuq xamirni yaxshilab to'mtoqlaymiz ya'ni "uramiz". Stol ustiga un sepamiz, xamirni aylana shaklga keltirib, bir qo'l bilan otib, ikkinchisi bilan yana olamiz. Shu jarayonni ko'p marotaba takrorlaymiz. So'ng pishiriq kurakchasini olib, xamirni teng bo'lakchalarga bo'lamiz. So'ng hammasini yana birlashtirib, uramiz. Shundan so'ng, xamirning holati ancha o'zgarib, silliq ko'rinishga kiradi.
So'ng xamirni olib, yana bir bor mushtlaymiz. Ustini yopib, yana 30 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz.
So'ng qo'limizni yog'lab olamiz va xamirni teng bo'laklarga bo'lamiz. Xamirli koptokchalarni patnisga terib, 20 daqiqa iliq joyda qoldiramiz.
Masalliqlar:
Opara uchun: |
|
50 millilitr iliq suv | |
10 gramm shakar | |
8 gramm quruq xamirturush | |
Xamiriga: |
|
500 gramm yuqori navli un | |
10 gramm tuz | |
20 gramm shakar | |
10 gramm qabartma | |
50 gramm eritilgan sariyog' | |
1 ta tuxum | |
40 gramm kefir | |
250 millilitr iliq sut |
2 Sharhlar Hide Comments
Qabartma nima??
Ассалому алейкум, Гули! Разрыхлитель ўзбекчада қабартма деб таржима қилинади.