Tunets balig’i bilan tayyorlanilgan tartaletkalar
Masalliqlar:
-
10 ta tayyor tartalaetkalar
-
300 gramm pomidor
-
200 gramm bodring
-
2 ta qaynatilgan tuxum
-
100 gramm oq rangli piyoz
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
3 osh qoshiq konservalangan tunets balig'i
-
2 osh qoshiq mayonez
-
ta'bga qarab tuz
Yo’nalishlar
Bayram va tug’ilgan kunlarda dasturxoningizni bezaydigan ajoyib gazak tayyorlashga nima deysiz? Unday bo’lsa, tunets balig’idan tayyorlanilgan tartaletkalar tayyorlashni boshlaymiz.
Tunets – bu konservalangan taqdirda ham o’zining foydali xususiyatlarini yo’qotmaydigan baliqdir.
Masalliqlar:
10 ta tayyor tartalaetkalar | |
300 gramm pomidor | |
200 gramm bodring | |
2 ta qaynatilgan tuxum | |
100 gramm oq rangli piyoz | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3 osh qoshiq konservalangan tunets balig'i | |
2 osh qoshiq mayonez | |
ta'bga qarab tuz |
Pomidorlarni to'rtburchak qilib to'g'raymiz va dokaga solib, ortiqcha suvidan xalos qilamiz.
Piyozni to'g'rab olamiz va uni ham ortiqcha suvidan qutulib ola.
Bodring va tuxumni ham mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz.
Idishga pomidor, bodring, tuxum va piyozni solamiz.
Sarimsoqpiyozni ham mayda to'g'rab, ularga qo'shamiz.
Ustidan tunets balig'i va mayonezni solamiz.
Tuz sepib aralashtiramiz.
Agarda tayyor tartaletkalar bo'lmasa, unda toster nonidan foydalaning. Uni avval tovada yoki gaz pechida qizartirib oling va to'rt bo'lakka bo'ling.
Masalliqlar:
10 ta tayyor tartalaetkalar | |
300 gramm pomidor | |
200 gramm bodring | |
2 ta qaynatilgan tuxum | |
100 gramm oq rangli piyoz | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3 osh qoshiq konservalangan tunets balig'i | |
2 osh qoshiq mayonez | |
ta'bga qarab tuz |