Zanjabilli choy
Masalliqlar:
-
20 gramm yangi uzilgan zanjabil
-
1,5 choy qoshiq qora choy
-
0,5 ta limon
-
0,5 ta apelsin
-
2 shoxcha yalpiz
-
2 tayoqcha dolchin
-
2 ta gulcha badyan
-
5-6 dona kardamon
-
3 osh qoshiq asal
-
3-4 choy qoshiq shakar
-
1,5 litr qaynatilgan suv
Yo’nalishlar
Qish, ayni shamollash mavsumida zanjabilli choy iste’mol qilishning ayni fursati. Lekin hamma ham bunday mazali va foydali ichimlik tayyorlashni bilmasa kerak.
Bunday mazali choy tayyorlashning juda ko’p usullari bo’lib, bunda hamma o’ziga yoqqan retseptdan foydalanadi. Bu qizdiruvchi va tetiklashtiruvchi mazali ichimlikni bizning retsept asosida tayyorlasangiz, yaqinlaringizni manzur qilgan bo’lasiz.
Masalliqlar:
20 gramm yangi uzilgan zanjabil | |
1,5 choy qoshiq qora choy | |
0,5 ta limon | |
0,5 ta apelsin | |
2 shoxcha yalpiz | |
2 tayoqcha dolchin | |
2 ta gulcha badyan | |
5-6 dona kardamon | |
3 osh qoshiq asal | |
3-4 choy qoshiq shakar | |
1,5 litr qaynatilgan suv |
Birinchi bo'lib choynakni tayyorlaymiz, ya'ni ustidan qaynagan suv quyamiz.
Zanjabilni yupqa parrak qilib to'g'raymiz.
Limon va apelsinni to'rt bo'lakka bo'lamiz.
Yalpizni qo'lda bir necha bo'lakchalarga bo'lamiz. To'g'ralgan yalpizdan ko'ra qo'lda maydalanganining hidi o'tkirroq chiqadi.
Ustidan qaynoq suv solib, 10-15 daqiqaga damlab qo'yiladi. So'ng esa asal va shakar solib aralashtirasiz va mazali ichimlikdan bahramand bo'lasiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.