Yogurtli qayla
Masalliqlar:
-
100 millilitr yogurt
-
1 tishcha sarimsoqpiyoz
-
1 osh qoshiq limon sharbati
-
ta'bga ko'ra ko'katlarshivit, yashil piyoz, yalpiz, rayhon va hokazo
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
Yo’nalishlar
Bu qayla juda ham tez tayyorlaniladi. Taxminan – 5 daqiqada. Go’shtli, baliqli ovqatlar bilan ham, non-u salatlar bilan ham tortilsa bo’ladi va ularga juda ajoyib ta’m beradi!
Yogurtning o’rniga nordonroq qatiqdan ham foydalansa bo’ladi. Ta’mini ta’bingizga qarab boyitishingiz mumkin. Bu qaylaga mayda to’g’ralgan bodring, achchiq qalampir solsa yoki ko’katlar turini almashtirsa ham bo’ladi. Har qanday usulda ham qaylamiz juda shirin chiqadi.
Masalliqlar:
100 millilitr yogurt | |
1 tishcha sarimsoqpiyoz | |
1 osh qoshiq limon sharbati | |
ta'bga ko'ra ko'katlar | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |
Ko'katlar mayda to'g'raladi (shivit, ko'k piyoz, rayhon, yalpiz, kinza). Sarimsoqpiyoz maydalagichda eziladi. Barcha masalliqlar shakarsiz yogurt yoki qatiq bilan aralashtiriladi. Tuz va murch sepiladi va limon sharbati siqib, hammasi aralashtiriladi.
Qayla tayyor!
Masalliqlar:
100 millilitr yogurt | |
1 tishcha sarimsoqpiyoz | |
1 osh qoshiq limon sharbati | |
ta'bga ko'ra ko'katlar | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |