fbpx
Foydali suli bo’tqasini qanday tayyorlash mumkin

Foydali suli bo’tqasini qanday tayyorlash mumkin

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Suli yormasidan tayyorlangan bo’tqa ko’pchilikning asosiy nonushta hisoblanadi desak adashmaymiz. Aynan mana shu bo’tqa tarkibidagi oziq-ovqat tolalari oshqozon-ichak traktini barqarorlashtirib, ichak devorlaridan keraksiz birikmalarni olib tashlaydi.
Suli bo’tqa o’zida В1, В2, Е, Н va РР guruh vitaminlarini, shuningdek, kalsiy, kaliy, magniy, rux, temir, fosfor va natriylarni o’zida saqlaydi.

Muhim! Qadog’ida qaynatish muddati 10 daqiqa bo’lgan suli parchalaridan xarid qiling va uni qaynatmasdan, aksincha qaynoq suv quyib, ivitib qo’ing. Anan shunda bunday bo’tqa o’zining foydali xususiyatlarini saqlab qoladi.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 1 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

50 gramm suli parchalari
Qadam 1
Tugallandi

Suli parchalarini yuvib, ustidan qaynoq suv quyamiz va ustini yopib, 10 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tayyor bo'tqani likopchaga olamiz. Xohishga qarab ustidan yogurt, mevalar, yong'oqlar solib bezatamiz.

Bunday usulda tayyorlangan bo'tqaning suli parchalari biroz yo'g'onroq bo'lib, ular ichak devorlarini tozalab, qorinni uzoq muddat davomida to'q tutadi.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

50 gramm suli parchalari

Nutritional information

180 kKal
Bo'tqa kaloriyasi
6 gramm
oqsillar
3 gramm
yog'lar
34 gramm
uglevodlar
oldingi
Quyultirilgan sut solib pishirilgan tvorogli pirog
keyingi
Pishloq va tvorogli qatlamachalar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.