«Xarcho» sho’rvasi
Masalliqlar:
-
500 gramm mol go'shti
-
2,5 litr suv
-
150 gramm piyoz
-
3-4 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 choy qoshiq adjika
-
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori
-
4 osh qoshiq maydalangan yong'oq
-
2 dona lavr yaprog'i
-
1 ta pomidor
-
2 osh qoshiq pomidor pastasi
-
150 gramm yumaloq donli guruch
-
ta'bga qarab tuz
-
1 bog' kashnich
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Xushbo’y, to’yimli va hil-hil qaynab pishgan «xarcho» sho’rvasi tushlik va kechki taom uchun ajoyib yegulik bo’lishiga shubha yo’q.
Ayniqsa, kuzning salqin qoshomlarida bunday sho’rvalar huzur bag’ishlaydi.
Bugun sizlarga bunday sho’rva tayyorlashning sir-sinoatlarini ochib beramiz.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 27 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm mol go'shti | |
2,5 litr suv | |
150 gramm piyoz | |
3-4 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy qoshiq adjika | |
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
4 osh qoshiq maydalangan yong'oq | |
2 dona lavr yaprog'i | |
1 ta pomidor | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
150 gramm yumaloq donli guruch | |
ta'bga qarab tuz | |
1 bog' kashnich | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i |
Qozonga o'simlik yog'ini solib qizdiramiz.
Go'shtni o'rtacha bo'laklarga bo'lib, qozonga solamiz va sal qizartirib qovuramiz.
Ustidan mayda to'g'ralgan piyoz va sarimsoqpiyozni solamiz va birga qovuramiz.
Pomidorni qirg'ichdan chiqarib qozonga solamiz, ustidan esa pomidor pastasini yuboramiz, yaxshilab aralashtirib, bir necha daqiqa qovuramiz.
Endi adjika, xmeli-suneli va maydalangan yong'oqni solamiz va taxminan 3 daqiqacha qovuramiz. Ustidan 2,5 litr suvni solib, qaynash darajasiga keltiramiz.
Qaynash boshlangandan so'ng, ustidagi ko'pigini olib tashlab, lavr yaproqchalarini solamiz va past olovda 40-50 daqiqa davomida pishiramiz.
Taxminan 30 daqiqa qaynagandan so'ng tuz sepamiz.
Go'shti yumshab pishganidan so'ng, guruchni yuvamiz va ovqatga solamiz. Qaynab chiqqanidan so'ng yana 3-5 daqiqacha qaynatamiz va olovni o'chirib, qopqog'ini yopib qo'yamiz. 10-15 daqiqa tindirib qo'yamiz.
So'ng sho'rvani dasturxonaga tortishdan avval to'g'ralgan kashnich bilan, achchiqroq ta'mni xush ko'ruvchilar esa 1 choy qoshiqdan adjikadan solishlari mumkin. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm mol go'shti | |
2,5 litr suv | |
150 gramm piyoz | |
3-4 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy qoshiq adjika | |
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
4 osh qoshiq maydalangan yong'oq | |
2 dona lavr yaprog'i | |
1 ta pomidor | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
150 gramm yumaloq donli guruch | |
ta'bga qarab tuz | |
1 bog' kashnich | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i |