Vupi pay – amerikancha kremli biskvitlar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
200 gramm shakar
-
1 osh qoshiq suyuq asal
-
115 gramm yumshatilgan sariyog'
-
1 ta tuxum
-
1 choy qoshiq vanilin
-
250 gramm un
-
50 gramm kakao
-
1 choy qoshiq to'la iste'mol sodasi
-
200 millilitr kefir
-
Kremiga:
-
3 ta tuxum oqi
-
150 gramm shakar
-
230 gramm yumshatilgan sariyog'
-
1 ta vanilin qo'zog'i (struchkasi)yoki 1 choy qoshiq vanilindan ham solish mumkin
-
1/2 choy qoshiq tuz
Yo’nalishlar
Vupi pay — nafis va noodatiy ta’mdagi mazali shokoladli shirinlik bo’lib, bir tishlagandayoq, og’izda erib ketadi.
Bunday shirinlikni tayyorlash oson, natijasi esa quvontirishi aniq.
Tayyorlanadigan yegulikka taxminan 23 000 so’m sarf qilinadi.* (Agar oddiy vanilindan ishlatilsa).
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
200 gramm shakar | |
1 osh qoshiq suyuq asal | |
115 gramm yumshatilgan sariyog' | |
1 ta tuxum | |
1 choy qoshiq vanilin | |
250 gramm un | |
50 gramm kakao | |
1 choy qoshiq to'la iste'mol sodasi | |
200 millilitr kefir | |
Kremiga: |
|
3 ta tuxum oqi | |
150 gramm shakar | |
230 gramm yumshatilgan sariyog' | |
1 ta vanilin qo'zog'i (struchkasi) | |
1/2 choy qoshiq tuz |
Pechning konveksiya rejimini yoqib, 180 C darajaga qizdiramiz.
Idishga shakar va asalni solib, sanchiqda aralashtirib olamiz.
Ustidan yumshagan sariyog'ni solib, mikserda yaxshilab ko'pirtirib olamiz. So'ng tuxum va vanilinni solib, yana ozroq ko'pirtirib olamiz.
Alohida idishga un, kakao, tuz va iste'mol sodasini solib, aralashtirib olamiz.
Quruq massa bilan kefirni navbati bilan oz-ozdan sariyog'li aralashmaga solib, ko'pirtirishda davom etamiz. Shunda silliq massa hosil bo'ladi.Patniga pergament qog'oz to'shab, muzqaymoq
Quruq massa bilan kefirni navbati bilan oz-ozdan sariyog'li aralashmaga solib, ko'pirtirishda davom etamiz. Shunda silliq massa hosil bo'ladi.
Patnisga pergament qog'oz to'shab, muzqaymoq qoshig'i yordamida olib, terib chiqamiz. Orasiga kengroq joy qoldiramiz, chunki pishish jarayonida biskvitlar ikki hissaga kattalashadi. (Bizlar 5 donadan terib pishirdik).
Kremiga
Tuxum oqi va shakarni idishga solib, suv bug'iga qo'yamiz va venchikda shakar to'liq eriguncha aralashtirib olamiz.
Massa qaynoq holatga kirishi, lekin qaynamasligi lozim. Gazdan olamiz.
Mikser yordamida aralashmani yaxshilab ko'pirtirib olamiz.
Deyarli qattiq ko'pik hosil bo'lgandan so'ng esa oz-ozdan sariyog'ni solamiz va yana ko'pirtirib olamiz.
Vanil qalamchasidan maydalab, tuz bilan birga kemga solamiz.
Yoki oddiya vanilindan 1 choy qoshiq solish mumkin.
Ikkita bir xil hajmli biskvitchalardan olib, orasiga 2 osh qoshiqdan krem surtamiz va ikkalasini bir-biriga yopishtiramiz.
Tayyor! Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
200 gramm shakar | |
1 osh qoshiq suyuq asal | |
115 gramm yumshatilgan sariyog' | |
1 ta tuxum | |
1 choy qoshiq vanilin | |
250 gramm un | |
50 gramm kakao | |
1 choy qoshiq to'la iste'mol sodasi | |
200 millilitr kefir | |
Kremiga: |
|
3 ta tuxum oqi | |
150 gramm shakar | |
230 gramm yumshatilgan sariyog' | |
1 ta vanilin qo'zog'i (struchkasi) | |
1/2 choy qoshiq tuz |