Tvorogli pirog
Masalliqlar:
-
200 gramm margarin yoki sariyog'
-
100 gramm shakar upasi
-
1 ta tuxum
-
20 gramm kakao kukuni
-
250 gramm un
-
5 gramm qabartma
-
asosiga
-
400 gramm 5-9 % li tvorog
-
200 gramm 20% yog'li smetana
-
2 ta tuxum
-
150 gramm shakar
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
35 gramm makkajo'xori kraxmali
Yo’nalishlar
Ushbu pirog sizning e’tiboringizga arziydi. Uning mayin tvorogli asosi va mazali shokoladli xamiri siz va oila a’zolaringiz ko’nglidan joy olishi aniq.
Tayyor taomning taxminiy narxi- 41 000 so’m*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
200 gramm margarin yoki sariyog' | |
100 gramm shakar upasi | |
1 ta tuxum | |
20 gramm kakao kukuni | |
250 gramm un | |
5 gramm qabartma | |
asosiga |
|
400 gramm 5-9 % li tvorog | |
200 gramm 20% yog'li smetana | |
2 ta tuxum | |
150 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
35 gramm makkajo'xori kraxmali |
Xona haroratida yumshatilgan sariyog'ni shakar upasi bilan mikser yordamida yaxshilab aralshtirib olamiz.
Tuxum solib, aralshtiramiz.
Kakao kukunini solamiz va yaxshilab aralashtiramiz.
Un va qabartmani elakdan o'tkazib, solamiz.
Hosil bo'lgan massani "venchik" bilan aralshtiramiz. Xamir yopishqoq bo'ladi, boshqa un solmaymiz.
Xamir turgan idish ustini yopib, 40 daqiqaga muzlatgichga olib qo'yamiz.
Asosini tayyorlaymiz.
Tvorogni "sito"dan o'tkazib, boshqa masalliqlar bilan birlashtiramiz. Qoshiq yoki mikser yordamida yaxshilab aralshtiramiz.
Xamirdan bezak uchun ozroq qismini olib qo'yamiz.
Qolipni pastki qismini (22-24 santimetr) pergament qog'ozi bilan qoplaymiz, yonlarini yog'laymiz.
Xamirni katta qismini olib, qolipga moslab qo'lda yoyib chiqamiz. Agar xamir yopishqoq bo'lsa, qo'lni unlab olsa bo'ladi.
Yoyilgan xamir ustiga tvorogli asosni quyamiz.
Olib qo'yilgan xamirni yoyib, undan istalgan shaklchalar kesib olamiz
Hosil bo'lgan shaklchalarni tvorogli asos ustiga qo'yib chiqamiz.
Masalliqlar:
200 gramm margarin yoki sariyog' | |
100 gramm shakar upasi | |
1 ta tuxum | |
20 gramm kakao kukuni | |
250 gramm un | |
5 gramm qabartma | |
asosiga |
|
400 gramm 5-9 % li tvorog | |
200 gramm 20% yog'li smetana | |
2 ta tuxum | |
150 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
35 gramm makkajo'xori kraxmali |