Tvorogli bulochkalar
Masalliqlar:
-
500 gramm un
-
80 gramm sariyog'
-
320 millilitr sut
-
5 osh qoshiq shakar
-
1 osh qoshiq vanil shakari
-
1 choy qoshiq quruq xamirturush
-
1 ta tuxum
-
1 choy qoshiq tuz
-
asosiga
-
500 gramm tvorog
-
1 osh qoshiq un
-
2 ta tuxum
-
4 osh qoshiq shakar
Yo’nalishlar
Tvorogli bulochkalar — ajoyib ko’rinishga ega, uyda tayyorlash mumkin bo’lgan eng mazali pishiriqlardan biri bo’lib, tayyorlash jarayoni umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.
Bulochkalarning ichi nafis chiqishi uchun esa silliq ko’rinishli tvorogdan foydalanishni tavsiya qilamiz.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 20 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm un | |
80 gramm sariyog' | |
320 millilitr sut | |
5 osh qoshiq shakar | |
1 osh qoshiq vanil shakari | |
1 choy qoshiq quruq xamirturush | |
1 ta tuxum | |
1 choy qoshiq tuz | |
asosiga |
|
500 gramm tvorog | |
1 osh qoshiq un | |
2 ta tuxum | |
4 osh qoshiq shakar |
Iliq sutga tuxum, shakar va tuzni solib, aralashtirib olamiz.
So'ng un, xamirturush, yumshoqina sariyog'ni solib, xamir qorib olamiz.
Xamirni iliq joyga 1 soatga qoldiramiz. Bu vaqt mobaynida xamir ikki hissaga ko'tarilishi lozim.
Asosi uchun tvorog, shakar, un, tuxum va bitta tuxum oqini solib, aralashtirib olamiz. Bitta tuxum sarig'ini esa ustiga surtish uchun olib qo'yamiz.
Xamirni olib, teng ikkiga bo'lamiz. Har birini to'rtburchak shaklda yupqaroq qilib yoyamiz.
Tvorogli aralashmani surtamiz va ularni ruletsimon shaklda o'raymiz.
4-5 sm qalinlikda kesib chiqib, qolipga terib chiqamiz. Tuxum sarig'i surtamiz.
170 C darajada qizigan pechda 25 daqiqa davomida pishirib olamiz.