Turkcha laxmadjun
Masalliqlar:
-
Xamiri uchun
-
130 millilitr iliq suv
-
3 osh qoshiq zaytun moyi
-
1 osh qoshiq shakar
-
5 gramm quruq xamirturush
-
280 gramm un
-
1 choy qoshiq tuz
-
nachinka uchun
-
250 gramm mol go'shtidan qiyma
-
100 gramm piyoz
-
2 ta har xil rangli bulg'or qalampiri
-
1 ta pomidor
-
1 osh qoshiq pomidor pastasi
-
1 bog' ko'k piyoz
-
0,5 bog' shivit va petrushka
-
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
2 osh qoshiq zaytun moyi
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
Yo’nalishlar
Laxmadjun – turk oshxonasiga mansub bo’lgan, mashxur sharq taomi. Qolaversa uni armancha, turkcha yoki arabcha pitsa ham deb atashadi.
Taomning asosini yupqa qarsildoq xamir tashkil etib, uning ustiga go’shtli qiyma qo’yiladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 37 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
Xamiri uchun |
|
130 millilitr iliq suv | |
3 osh qoshiq zaytun moyi | |
1 osh qoshiq shakar | |
5 gramm quruq xamirturush | |
280 gramm un | |
1 choy qoshiq tuz | |
nachinka uchun |
|
250 gramm mol go'shtidan qiyma | |
100 gramm piyoz | |
2 ta har xil rangli bulg'or qalampiri | |
1 ta pomidor | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
1 bog' ko'k piyoz | |
0,5 bog' shivit va petrushka | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |
Xamir tayyorlaymiz:
Un solingan idishga xamirturush, shakar va tuz solib, aralashtiramiz.
Hosil bo'lgan massaga zaytun moyi va illiq suv solib, xamir qoramiz. Ustini yopishqoq plyonka bilan yopib, 30 daqiqaga issiq joyga yuboramiz.
Nachinka tayyorlaymiz:
Pomidor, piyoz va bulg'or qalampirini blenderda maydalaymiz. Suyuq massa hosil bo'ladi.
Suyuq massani qiymaga solib, pomidor pastasi, sarimsoqpiyoz, ko'k piyoz va tuz solib, yaxshilab aralashtiramiz.
Oshgan xamirni 4-5 ta bir xil bo'laklarga bo'lib, dumaloqlaymiz.
Stol ustiga un sepib, har bir bo'lakni 0,5 sm qalinlikda yoyamiz.
Yoyilgan xamirni pergament qog'ozi bilan qoplangan gaz pechi patnisiga joylashtiramiz.
Xamir ustiga xamir diametrini inobatga olgan holda 4-5 osh qoshiq nachinka solamiz.
230 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 10-15 daqiqaga yuboramiz.
Masalliqlar:
Xamiri uchun |
|
130 millilitr iliq suv | |
3 osh qoshiq zaytun moyi | |
1 osh qoshiq shakar | |
5 gramm quruq xamirturush | |
280 gramm un | |
1 choy qoshiq tuz | |
nachinka uchun |
|
250 gramm mol go'shtidan qiyma | |
100 gramm piyoz | |
2 ta har xil rangli bulg'or qalampiri | |
1 ta pomidor | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
1 bog' ko'k piyoz | |
0,5 bog' shivit va petrushka | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |