Tovuqli ramyon
Masalliqlar:
-
300 gramm tovuq filesi
-
2 ta tovuq sonlari
-
1 litr suv
-
300 gramm ramyon uchun lapsha
-
2 ta tuxum
-
50 gramm ismaloq
-
100 gramm qizil sabzi
-
100 gramm piyoz
-
0,5 bog' ko'k piyoz
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 ta nori bargi
-
4 osh qoshiq soya qaylasi
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
-
1 choy qoshiq shakar
-
ta'bga ko'ra tuz
-
10 gramm zanjabil
-
ta'bga ko'ra oq kunjut
Yo’nalishlar
Bugun biz sizga ramyon sho’rvasini tovuq bilan birga pishirishni taklif qilmoqchimiz, uning ta’mi sizni xursand qiladi deb umid qilamiz. Osiyo ramyon sho’rvasi – bu to’yimli, mazali taom. Sho’rva tez tayyorlanadigan lapshadan iborat bo’lib, unga qo’shimcha ingredientlar qo’shiladi, ularning asosiy qismi go’sht, sabzavot, tuxumdir.
Agar siz mehmonlaringizni g’ayrioddiy taom bilan ajablantirmoqchi bo’lsangiz, unda ramyn tayyorlab bering.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 45 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
300 gramm tovuq filesi | |
2 ta tovuq sonlari | |
1 litr suv | |
300 gramm ramyon uchun lapsha | |
2 ta tuxum | |
50 gramm ismaloq | |
100 gramm qizil sabzi | |
100 gramm piyoz | |
0,5 bog' ko'k piyoz | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 ta nori bargi | |
4 osh qoshiq soya qaylasi | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
1 choy qoshiq shakar | |
ta'bga ko'ra tuz | |
10 gramm zanjabil | |
ta'bga ko'ra oq kunjut |
Bulyon tayyorlaymiz:
Tovuq sonlarini idishga solib, katta to'g'ralgan sabzi, butun piyoz solamiz va suv quyamiz (1-1,5 litr) tahminan 1 soat qaynatamiz.
Qaynatilgan bulyonni
Qaynab chiqqanidan so'ng lapshani solib, o'rtacha olovda tahminan 5 daqiqa qaynatamiz. So'ngra gazdan olamiz.
Tovuq filesini cho'zinchoq qilib to'g'raymiz.
Tovaga o'simlik yog'ini quyib, tovuq filesini solib, tuz sepib, pishgunicha (tahminan 15-20 daqiqa) qovuramiz.
Sovuq suv solingan idishga tuxum solib, olovga qo'yamiz. Qaynab chiqqanidan so'ng 4 daqiqa qaynatib, So'ngra po'stidan tozalaymiz.
Har bir idishga 150 gramm lapsha solib, bulyon quyamiz.
Har bir idishga qovurilgan file, 2 ta bo'lakdan tuxum, ozroq ismaloq solamiz.
Masalliqlar:
300 gramm tovuq filesi | |
2 ta tovuq sonlari | |
1 litr suv | |
300 gramm ramyon uchun lapsha | |
2 ta tuxum | |
50 gramm ismaloq | |
100 gramm qizil sabzi | |
100 gramm piyoz | |
0,5 bog' ko'k piyoz | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 ta nori bargi | |
4 osh qoshiq soya qaylasi | |
qovurish uchun o'simlik yog'i | |
1 choy qoshiq shakar | |
ta'bga ko'ra tuz | |
10 gramm zanjabil | |
ta'bga ko'ra oq kunjut |