Tovuq go’shti solib tayyorlangan pirojkalar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
320 gramm un
-
100 millilitr kefir
-
100 gramm smetana
-
1 ta tuxum
-
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi
-
1 choy qoshiq tuz
-
Asosiga:
-
1 bosh piyoz
-
1 dona bulg'or qalampiri
-
ta'bga qarab ko'katlar
-
300 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Ta’m jihatidan bunday pishiriqlar oddiy pirojkalardan unchalik ham farq qilmasada, ammo tashqi ko’rinishi bilan qiziqish uyg’otishi aniq.
Ularni tayyorlash juda oson bo’lib, ko’p vaqtni talab qilmaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 16 000 so’m pul sarflanadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
320 gramm un | |
100 millilitr kefir | |
100 gramm smetana | |
1 ta tuxum | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 choy qoshiq tuz | |
Asosiga: |
|
1 bosh piyoz | |
1 dona bulg'or qalampiri | |
ta'bga qarab ko'katlar | |
300 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Tog'orachaga un, tuz va iste'mol sodasini solamiz. Tuxumni ham chaqib solamiz.
O'simlik yog'i, smetana va kefirni solamiz va yumshoqina xamir qorib olamiz.
Qiymasi uchun esa piyoz va bulg'or qalampirini mayda to'g'raymiz. Qiyma ustidan solamiz.
Ko'katlarni ham mayda to'g'rab solamiz, tuz va murch sepib aralashtiramiz.
Tingan xamirni olib, 5-7 mm qalinlikda yoyib olamiz. Ustidan qiymali aralashmani solib, tekislab chiqamiz va ruletsimon shaklda o'rab chiqamiz.
Ruletni esa 3-4 sm qalinlikdagi bo'lakchalarga kesib chiqamiz. Unga belab, aylana shakl berib chiqamiz.
Yog' solingan tovada, qopqog'ini yopib, qizartirib qovurib olamiz.
Mazali qayla bilan birga dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
320 gramm un | |
100 millilitr kefir | |
100 gramm smetana | |
1 ta tuxum | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
0.5 choy qoshiq iste'mol sodasi | |
1 choy qoshiq tuz | |
Asosiga: |
|
1 bosh piyoz | |
1 dona bulg'or qalampiri | |
ta'bga qarab ko'katlar | |
300 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
ta'bga qarab tuz va murch |