fbpx
Tez tayyorlaniladigan yong’oqli pirog

Tez tayyorlaniladigan yong’oqli pirog

Masalliqlar:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

Bu pirog pishayotganda undan taraladigan hid bir umr esingizdan chiqmasligi aniq. Qovurilgan yong’oq va dolchin birlashib, ajoyib uyg’unlikni tashkil etadi.

Xohishga qarab, yong’oq solmaslik ham mumkin.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 20 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

140 gramm 82.5% li sariyog'
180 gramm shakar
1 ta tuxum
5 gramm vanil shakari
7 gramm qabartma
280 gramm un
100 gramm smetana
Asosiga:
50 gramm shakar
5 gramm dolchin
50 gramm qovurilgan yong'oq
Qadam 1
Tugallandi

Pirog asosini tayyorlab olamiz:

Sariyog'ni qozonchaga solib, gazga qo'yamiz.

To'liq erigunga qadar kutamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Sariyog' yaxshilab qaynab, ko'pirgunga qadar qaynatamiz (10-15 daqiqa). Sariyog' to'q rangga kiradi.

Eslatma: Sariyog'ning tayyorligini tekshirish uchun qoshiqni yog' tubiga soling. Yog'da to'q rangli zarrachalar paydo bo'lsa, demak sariyog'ni gazdan olish mumkin.

Qadam 3
Tugallandi

Eritilgan sariyog'ga shakar solib, aralashtiramiz. So'ng ozroq sovutib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Sovigandan so'ng bitta tuxum va vanil shakarini solamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Mikserning yuqori tezligida yaxshilab ko'pirtirib olamiz. Smetanani ham solamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Un va qabartmani elab solamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Xamir silliq, yumshoq va shu o'rinda quyuq bo'lib chiqadi.

Qadam 8
Tugallandi

Asosini tayyorlab olamiz:

Yong'oqni pichoqda maydalab olamiz. So'ng dolchin va shakar bilan birga aralashtirib olamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Qolipga pergament qog'oz to'shab, xamirning yarmini solamiz. Ustini lopatka bilan tekislab, asosning yarmini solamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Xamirning qolganini ham quyib, asosning qolganini ustidan sepamiz.

Qadam 11
Tugallandi

170 C darajada qizigan pechda pishirib olamiz. Qolipning hajmiga qarab, pishirsh jarayoni 40-60 daqiqagacha davom etishi mumkin. Shuning uchun pishganligini gugurt cho'pi yordamida tekshirib ko'ramiz.

Aylanasi 18 sm li qolip uchun 50 daqiqa davomida pishirish tavsiya qilinadi.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

140 gramm 82.5% li sariyog'
180 gramm shakar
1 ta tuxum
5 gramm vanil shakari
7 gramm qabartma
280 gramm un
100 gramm smetana
Asosiga:
50 gramm shakar
5 gramm dolchin
50 gramm qovurilgan yong'oq
oldingi
Shokoladga boy maffinlar
keyingi
Go’sht Say

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.