Tayyor xamirdan tayyorlangan «Plyushka»lar
Masalliqlar:
-
500 gramm tayyor qatlamali oshirma xamir
-
2 osh qoshiq dolchin
-
4 osh qoshiq shakar
-
50 gramm sariyog'
Yo’nalishlar
Shirinlik bilan choy ichishni xohlayapsiz, lekin xamir qilishni istamayapsizmi? Tayyor xamirdan bulochka pishirishga nima deysiz?
Bunday pishiriqlarni pishirishda eng ko’p vaqt xamirni eritish uchun ketadi. Shuning uchun xamirni muzlatgichdan oldinroq olib qo’yishingizni taklif etamiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 15 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
500 gramm tayyor qatlamali oshirma xamir | |
2 osh qoshiq dolchin | |
4 osh qoshiq shakar | |
50 gramm sariyog' |
Eritilgan qatlamali xamirni 2-3 millimetr qalinlikda yoyib olamiz.
Yoyilgan xamirni 15 ga 15 santimetr uzunlikdagi to'rtburchaklarga kesib, xar birini ustiga eritilgan sariyog' surib chiqamiz.
Shakar va dolchinni aralashtimiz va sariyog' suritilgan xamir ustiga sepib chiqamiz.
Xar bitta xamirni rulet shaklida o'raymiz va o'rtasidan uzunasiga kesib chiqamiz (kesganingizda rulet oxirigacha kesilib ketmasligi kerak).
Xosil bo'lgan xamirni ikkala uchidan ushlaymiz va yengil o'raymiz, birlashtirib halqa shakliga keltiramiz.
Masalliqlar:
500 gramm tayyor qatlamali oshirma xamir | |
2 osh qoshiq dolchin | |
4 osh qoshiq shakar | |
50 gramm sariyog' |