fbpx
Tayoqchalarga tiqib pishirilgan bedana tuxumili somsa

Tayoqchalarga tiqib pishirilgan bedana tuxumili somsa

Masalliqlar:

  • xamiri uchun

  • nachinkasi uchun

Yo’nalishlar

Mexmonlarni qanday qilib lol qoldirishni yoki bayram dasturxoniga qanday qilib xilma-xillik kiritishni bilmayapsizmi? Unda go’sht va bedana tuxumili ushbu chiroyli somsa retsepti sizga as qotadi.

Og’izda erib ketuvchi ushbu xamir retseptini boshqa somsalarda ham sinab ko’rishingiz mumkin. Masalan tovuq yoki qovoqli somsalarda.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 50 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
1 ta tuxum
100 millilitr kefir
100 gramm sariyog'
1 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
400 gramm un
ustiga suritish uchun tuxum
ustiga sepish uchun kunjut
nachinkasi uchun
10 ta bedana tuxumi
2 ta piyoz
300 gramm mol go'shti
ta'bga ko'ra tuz va murch
ta'bga ko'ra zira va kashnich
Qadam 1
Tugallandi

Xamir tayyorlaymiz:

Unga tuz va qabartma solib, aralashtiramiz.

So'ngra sariyog'ni qirg'ichdan o'tkazamiz va qo'lda maydalab, yaxshilab aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tuxum va kefir solamiz. Xamir qorib, yopishqoq plyonkaga o'raymiz va 20 daqiqaga muzlatgichga yuboramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Bedana tuxumini qaynatib olib, po'stidan tozalaymiz.

Qadam 4
Tugallandi

Mol go'shti va piyozni mayda to'rtburchak shaklida to'g'raymiz. Ziravorlar sepib, yaxshilab aralashtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni muzlatgichdan olib, 10 ta bir xil bo'lakka bo'lamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Bo'laklarni dumaloqlab, 2 tasini qoldirib, qolganini paketga solamiz va muzlatgichga yuboramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Dumaloq xamirlarni 3 millimetr qalinlikda yoyamiz. O'rtasiga nachinka solib, bittadan bedana tuxumini qo'yib chiqamiz. Chetlarini yopishtirib tugamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Hosil bo'lgan ikkita somsani taxta tayoqchaga tiqib chiqamiz. Qolgan xamirdan ham shu tarzda somsalar hosil qilib olamiz.

Somsani gaz pechi patnisiga joylashtirib chiqamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Tuxum surtib, kunjut sepamiz va 180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 25-30 daqiqaga yuboramiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 80 daqiqa
  • Portsiya 10
  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
1 ta tuxum
100 millilitr kefir
100 gramm sariyog'
1 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
400 gramm un
ustiga suritish uchun tuxum
ustiga sepish uchun kunjut
nachinkasi uchun
10 ta bedana tuxumi
2 ta piyoz
300 gramm mol go'shti
ta'bga ko'ra tuz va murch
ta'bga ko'ra zira va kashnich
oldingi
Pishloqli turkcha bulochkalar
keyingi
Videoretsept: go’shtli uyalar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.