Shprotlardan tayyorlangan pashtet
Masalliqlar:
-
1 o'ram yog'da yopilgan shprot240 gramm
-
100 gramm qaymoqli pishloq
-
2 ta tuxum
-
50 gramm qizil piyoz
-
2 osh qoshiq mayonez
-
yarim bog' shivit yoki petrushka
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Bunday baliqli gazak ajoyib ta’mda chiqib, nafaqat har kunlik dasturxonga, balki bayram va tadbirlarda ham stolga o’zgacha ko’rk beradi.
Pashtetni oldindan tayyorlab, qopqog’i yopiq idishga solib, sovutgichda saqlash mumkin.
Tayyorlanadigan yegulikka taxminan 25 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqt gagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 o'ram yog'da yopilgan shprot | |
100 gramm qaymoqli pishloq | |
2 ta tuxum | |
50 gramm qizil piyoz | |
2 osh qoshiq mayonez | |
yarim bog' shivit yoki petrushka | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Shprotni ochib, yog'ini quyib tashlaymiz. Dumchalarni ham kesib tashlab, sanchiqda ezib maydalaymiz.
Piyozni mayda to'g'rab, baliq ustidan solamiz.
Tuxumni yaxshilab qaynatib olamiz. Sovutib, po'stlog'idan tozalaymiz va qirg'ichdan chiqarib, masalliqlar ustidan solamiz.
Qaymoqli eritilgan pishloq, mayonez va mayda to'g'ralgan ko'katlarni solamiz. Tuz va murch sepamiz.
Aralashmani blender yordamida maydalab olamiz.
Pashtet tayyor!
Nonga surtib olamiz va petrushka bilan bezatamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 o'ram yog'da yopilgan shprot | |
100 gramm qaymoqli pishloq | |
2 ta tuxum | |
50 gramm qizil piyoz | |
2 osh qoshiq mayonez | |
yarim bog' shivit yoki petrushka | |
ta'bga qarab tuz va murch |