Shokoladli Panna Kotta
Masalliqlar:
-
8 gramm jelatinyoki 2 ta "listovoy"
-
450 gramm 35 %li yog'li qaymoq
-
100 gramm qora shokolad
Yo’nalishlar
Panna Kotta — bu jelatin va qaymoqdan tayyorlaniladigan italyancha nafis desert bo’lib, usti xohishga qarab, har xil rezavor mevalar yoki glazur bilan bezatiladi.
Bugun esa bizlar siz azizlarga shokoladli Panna Kottadan tayyorladik va retseptini sizlar bilan bo’lishamiz!
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 15 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
8 gramm jelatin | |
450 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
100 gramm qora shokolad |
Jelatinni (listovoy) 5 daqiqaga muzdek suvga solib, ivitib qo'yamiz. Agarda siz kukunsimon jelatindan ishlatsangiz, u holda uni suv bilan 1:6 miqdorda o'lchab solasiz.
Qozonchaga qaymoqni quyib, gazga qo'yamiz va qizdiramiz. Lekin qaynatmaymiz. So'ng shokoladni bo'lib soalmiz va erigunga qadar aralashtirib olamiz.
Ivitilgan jelatinni ham solib, yaxshilab aralashtirib olamiz va 2-3 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.
Tayyor bo'lgan desertimizni qirilgan shokolad yoki rezavor mevalar bilan bezatib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
8 gramm jelatin | |
450 gramm 35 %li yog'li qaymoq | |
100 gramm qora shokolad |