Shokoladli glazur bilan bezatilgan yong’oqli pishiriqlar
Masalliqlar:
-
Asosiga:
-
180 gramm un
-
1 choy qoshiq qabartma
-
1 dona yirikroq tuxum
-
50 gramm shakar
-
100-120 gramm suyuq asal
-
100 gramm smetana
-
50 millilitr o'simlik yog'i
-
50 millilitr achchiq qilib damlangan choyErl Greydan foydalanish ham mumkin
-
80 gramm tozalangan yong'oq
-
Glazuriga:
-
2 osh qoshiq yumshatilgan sariyog'
-
2 osh qoshiq shakar
-
2 osh qoshiq smetana
-
2 osh qoshiq kakao kukuni
Yo’nalishlar
Mayin ta’mli va og’izda erib ketuvchi yong’oqli pishiriqlar retseptini qabul qiling!
Bunday shirinlik ajoyib ko’rinishi bilan har qanday dasturxonga ko’rk bag’ishlabgina qolmasdan, ta’mi bilan ham ko’pchilikning qalbidan chuqur joy egallaydi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 25 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Asosiga: |
|
180 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
1 dona yirikroq tuxum | |
50 gramm shakar | |
100-120 gramm suyuq asal | |
100 gramm smetana | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
50 millilitr achchiq qilib damlangan choy | |
80 gramm tozalangan yong'oq | |
Glazuriga: |
|
2 osh qoshiq yumshatilgan sariyog' | |
2 osh qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq smetana | |
2 osh qoshiq kakao kukuni |
Korjini pishirib olamiz:
Unni qabartma bilan aralashtirib, tog'orachaga elab solamiz.
Alohida idishga esa tuxum, shakar, asal, smetana va o'simlik yog'ini solamiz. Shuningdek, damlangan choyni ham quyamiz (1 ta kichkina o'ramchali choyga 50 millilitr qaynoq suv quyib, damlaymiz).
Agar asal quyuq bo'lsa, unda uni ozroq isitib, suyultirib olamiz.
Unli massani solib, silliq holatga kirgunicha tezda aralashtirib olamiz. O'rtacha kattalikda maydalangan yong'oqlarni solib, aralashtiramiz.
Kattaligi 30x20 santimetrli qolipga pergament qog'oz to'shab, xamirni quyamiz va ustini silliq qilib olamiz. So'ng esa 175 С darajada qizigan pechga qo'yib, 35-40 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pishgan korjni ustini ssochiq bilan yopib, sovutib olamiz.
Glazurini tayyorlab olamiz:
Shakar bilan sariyog'ni tog'orachaga qo'yib, suv bug'iga qo'yamiz. Aralashtirib, turamiz.
Smetana va kakaoni solamiz. Quyuqlashguniga qadar aynatib turamiz.
Iliq glazurni pirog ustidan quyamiz. Biroz tingandan so'ng kesib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Asosiga: |
|
180 gramm un | |
1 choy qoshiq qabartma | |
1 dona yirikroq tuxum | |
50 gramm shakar | |
100-120 gramm suyuq asal | |
100 gramm smetana | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
50 millilitr achchiq qilib damlangan choy | |
80 gramm tozalangan yong'oq | |
Glazuriga: |
|
2 osh qoshiq yumshatilgan sariyog' | |
2 osh qoshiq shakar | |
2 osh qoshiq smetana | |
2 osh qoshiq kakao kukuni |