«Sarimsoqpiyozli tuguncha» bulochkalari
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
420 gramm un
-
7 gramm quruq xamirturush
-
2 osh qoshiq shakar
-
240 millilitr suv
-
3 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
1 choy qoshiq tuz
-
Sarimsoq piyozli aralashmaga:
-
100 gramm sariyog'
-
5-6 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
2 osh qoshiq petrushka
-
bir chimdim tuz
Yo’nalishlar
Yumshoq, nihoyatda xushbo’y va mazali bo’lmish sarimsoq piyozli bulochkalarni endilikda taomlar bilan birga tortishingiz mumkin.
Bunday bulochkalarni bemalol non o’rniga ham iste’mol qilish mumkin o’lib, ayniqsa suyuq taomlar bilan juda qo’l keladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 9 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
420 gramm un | |
7 gramm quruq xamirturush | |
2 osh qoshiq shakar | |
240 millilitr suv | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 choy qoshiq tuz | |
Sarimsoq piyozli aralashmaga: |
|
100 gramm sariyog' | |
5-6 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 osh qoshiq petrushka | |
bir chimdim tuz |
Tog'orachaga un, xamirturush, shakar va tuzni solamiz. Aralashtirib olamiz.
Iliq suv va o'simlik yog'ini quyamiz. 8-10 daqiqa davomida xamir qoramiz.
Xamir ustini sochiq bilan yopib, 1 soat iliq joyga olib qo'yamiz.
Oshgan xamirni bir mushtalb, so'ng 15 ta bir xil bo'laklarga bo'lamiz. Har biridan 15 sm kattalikdagi uzunchoq shakl yasab, so'ng tuguncha qilib chiqamiz.
Pech patnisiga hammasini terib chiqib, ustini yopamiz va yana iliq joyga 30 daqiqaga qoldiramiz.
Xamir yana ko'tarulguniga qadar sarimsoq piyozli aralashmani tayyorlab olamiz. Buning uchun tovaga 50 gramm sariyog'ni solib eritamiz. Ustidan sarimsoq piyozni to'g'rab solamiz va 1-2 daqiqa davomida qovurib olamiz. So'ng qolgan sariyog'ni ham solib eritamiz.
Eng oxirida esa to'g'ralgan petrushka va tuzni solamiz. Aralashtirib, gazdan olamiz.
Sarimsoq piyozli yog'ni bulochkalar ustidan surtib chiqamiz. 180 C darajada qizigan pechga qo'yib, 15 daqiqa davomida pishirib olamiz. So'ng pechdan olib, qolgan yog'ni ham surtib chiqamiz va qizarguniga qadar, taxminan, yana 5 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Bulochkalarni issiqligida dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
420 gramm un | |
7 gramm quruq xamirturush | |
2 osh qoshiq shakar | |
240 millilitr suv | |
3 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 choy qoshiq tuz | |
Sarimsoq piyozli aralashmaga: |
|
100 gramm sariyog' | |
5-6 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 osh qoshiq petrushka | |
bir chimdim tuz |