• Asosiy
  • Pishiriqlar
  • Quritilgan olxo’ri va yong’oq solingan suli yormasidan pechenyelar
Quritilgan olxo’ri va yong’oq solingan suli yormasidan pechenyelar

Quritilgan olxo’ri va yong’oq solingan suli yormasidan pechenyelar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Suli parchalaridan mazali pechenyelar tayyorlash juda oson! Agar ularga yong’oq va quritilgan olxo’ri solinsa, ular yanada mazaliroq ta’mda chiqadi.

Bunday pechenyelar uchun uzoqroq qaynatish talab qilinadigan suli parchalaridan tanlasak, maqsadga muvofiq bo’ladi, masalan «Gerkules» nomli suli parchalaridan.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 27 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

220 gramm sariyog'
210 gramm un
300 gramm shakar
300 gramm suli parchalari
2 dona tuxum
1 stakan tozalangan yong'oq
1 stakan quritilgan olxo'ri
1.5 choy qoshiq maydalangan dolchin
1 choy qoshiq vanilin
1 choy qoshiq qabartma
0.5 choy qoshiq tuz
Qadam 1
Tugllandi

Chuqurroq idishga sariyog', shakar, tuxum va vanilinni solib, mikserda yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 2
Tugllandi

Alohida idishga esa barcha quruq masalliqlarni solamiz: un, suli parchalari, tuz, dolchin, qabartma, yong'oq va to'g'ralgan olxo'ri.

Qadam 3
Tugllandi

Sariyog'li aralashmaga unli massani solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Gaz pechini 175C darajaga qizdiramiz.

Qadam 5
Tugllandi

Pergament qog'oz ustiga 1 osh qoshiqdan pechenye xamiridan solib chiqamiz, bunda ular orasiga 2 sm bo'sh joy qoldiramiz.

Qadam 6
Tugllandi

Qizigan gaz pechida 10-15 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

220 gramm sariyog'
210 gramm un
300 gramm shakar
300 gramm suli parchalari
2 dona tuxum
1 stakan tozalangan yong'oq
1 stakan quritilgan olxo'ri
1.5 choy qoshiq maydalangan dolchin
1 choy qoshiq vanilin
1 choy qoshiq qabartma
0.5 choy qoshiq tuz
oldingi
Qo’y to’shlaridan ajoyib ta’mli taom
keyingi
Mak va limon solib pishirilgan maffinlar

Fikringiz