fbpx
Qumoq xamirdan tayyorlangan jem va bezeli pirog

Qumoq xamirdan tayyorlangan jem va bezeli pirog

Masalliqlar:

  • xamiri uchun

  • merengasi uchun

  • nachinkasi uchun

Yo’nalishlar

Qumoq xamirdan tayyorlangan bezeli pirogning ko’rinishi shunchalik g’ayrioddiy-ki, hatto oddiy kunni ham bayramga aylantirib yubora oladi. Uning retsepti juda oddiy, ammo ayrim narsalarni bilib olish kerak.

Mayin xamir va yaxshilab ko’pirtirilgan merenga – shirinlikni muvaffaqiyatli chiqishinning kalitidir.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 57 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
3 ta tuxum sarig'i
180 gramm shakar
230 gramm sariyog' yoki margarin
100 gramm smetana
1 choy qoshiq vanil shakari
2 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
440 gramm un
merengasi uchun
5 ta tuxum oqi
250 gramm shakar
nachinkasi uchun
400 gramm quyuq jem
100 gramm yong'oq
Qadam 1
Tugallandi

Xamir tayyorlaymiz:

Chuqur idishda shakar, tuxum sarig'i, vanil shakari va xona haroratidagi sariyog'ni mikser yordamida ko'pirtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Smetana solib, yana bir marotaba aralashtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Unni qabartma bilan aralashtirib, hosil bo'lgan massaga qo'shamiz va yumshoq xamir qoramiz.

Ustini yopishqoq plyonka bilan yopib, chetga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Merenga tayyorlaymiz:

Tuxum oqiga bir chimdim tuz solib, ko'pik hosil bo'lgunicha ko'pirtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Ko'pirtirishni davom etgan holda, oz-ozdan shakar solamiz.

Umumiy ko'pirtirish vaqti 10-15 daqiqani tashkil etadi. Massa qattiq va yaltirab turadigan bo'lishi lozim.

Ko'pirtirilgan merengani "ochiq yulduz" shakliga ega konditer qopchasiga solamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamirni ikkita pergament qog'ozi o'rtasida 0,5 sm qalinlikda yoyamiz. Uning kattaligi gaz pechi patnisi kattaligida bo'lishi lozim.

Qadam 7
Tugallandi

Xamirni gaz pechi patnisiga qo'yib, ustiga jem surtamiz, so'ngra o'rtacha bo'laklarga bo'lingan yong'oqlarni sepamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Jem va yong'oqlar ustiga merengani quyib chiqamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Pirogni 175 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 45-50 daqiqaga yuboramiz. 15 daqiqadan so'ng beze qizarib ketmasligi uchun pirog ustini folga bilan yopamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Tayyor pirogni sovutib, bo'laklarga bo'lamiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 1 soat 20 daqiqa
  • Portsiya 16
  • O’rtacha
  • 175 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
xamiri uchun
3 ta tuxum sarig'i
180 gramm shakar
230 gramm sariyog' yoki margarin
100 gramm smetana
1 choy qoshiq vanil shakari
2 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
440 gramm un
merengasi uchun
5 ta tuxum oqi
250 gramm shakar
nachinkasi uchun
400 gramm quyuq jem
100 gramm yong'oq
oldingi
Videoretsept: olmali shtrudel
keyingi
Korn-doglar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.