Qo’ziqorinli pashtet
Masalliqlar:
-
0,5 kilo shampinyonyoki boshqa turlaridab foydalaning
-
1 dona qizil sabzi
-
1 bosh piyoz
-
2 ta qaynatilgan tuxum
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
50 gramm sariyog'
-
1 ta tishcha sarimsoqpiyoz
Yo’nalishlar
Qo’ziqorinli pashtet sizga beminnat ko’makchi bo’lishi aniq, chunki undan nonushta sifatida ham foydalanishingiz, yoki xohlagan pishiriq va hattoki sendvichlarga ham surtib yeyishingiz uchun juda qulaydir.
Bunday yegulik tayyorlanishi osonligi bilan barchani quvontiradi, ta’mi qo’ziqorin shaydolarini befarq qoldirmasligi aniq. Agar qo’l ostingizda shampinyon topilmasa, hech ham siqilmang, veshenkalardan foydalaning. Aytgancha bu ikki xil qo’ziqorinni aralashmasidan ham juda mazali pashtet tayyorlasa bo’ladi. O’zingizni yangi taomlardan pishirib ko’rishda hech ham qo’rqmang, siz barchasini uddalaysiz!
Masalliqlar:
0,5 kilo shampinyon | |
1 dona qizil sabzi | |
1 bosh piyoz | |
2 ta qaynatilgan tuxum | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
50 gramm sariyog' | |
1 ta tishcha sarimsoqpiyoz |
Piyoz va sabzini mayda to'rtburchak shaklda to'g'raymiz.
Tovada sariyog'ni eritib olamiz va to'g'ragan sabzavotlarimizni past olovda dimlaymiz.
Qo'ziqorinni parrak qilib to'g'raymiz va tovadagi sabzavotlarga qo'shamiz.
Tuz va murch sepib, 10-15 daqiqaga dimlab qo'yamiz.
Tayyor bo'lishiga 5 daqiqa qolganda sarimsoqpiyozniu mayda to'g'rab solamiz.
Tuxumni to'rtburchak shaklda to'g'raymiz.
Pashtetni yopiq idishda sovutgichda ko'pi bilan 5 kecha-kunduzgacha saqlash mumkin.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
0,5 kilo shampinyon | |
1 dona qizil sabzi | |
1 bosh piyoz | |
2 ta qaynatilgan tuxum | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
50 gramm sariyog' | |
1 ta tishcha sarimsoqpiyoz |