Qo’ziqorin bilan pishirilgan grechkali lapsha
Masalliqlar:
-
500 gramm shampinyon
-
250 gramm grechkali lapshasoba
-
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 bosh brokkoli karami
-
yarimta piyoz
-
ta'bga qarab ko'katlar
-
Qo'ziqorinli qaylasiga:
-
0,5 osh qoshiq zaytun moyi
-
0,5 osh qoshiq uzum sirkasi
-
1 osh qoshiq asal
-
1 osh qoshiq soya qaylasi
-
1 choy qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan zanjabil
-
Lapsha uchun qayla:
-
60 millilitr soya qaylasi
-
1 osh qoshiq zaytun moyi
-
yarimta limon sharbati
-
yarim osh qoshiq sedana yog'i
-
yarim choy qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan zanjabil
-
yarim osh qoshiq asal
Yo’nalishlar
Grechkali lapsha o’zida nafaqat kerakli miqdordagi uglevodlarni, balki to’liq oqsilni ham saqlaydi. Agar unga brokkoli va qo’ziqorindan solinsa, to’yimli tushlik tayyor deyavering.
100 gramm taomning taxminiy ozuqaviy qiymati: 130.15 kKal bo’lib, oqsillar – 5.09 gr, yog’lar – 3.66 gr, uglevodlar – 20.31 gr ni tashkil etadi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 27 000 so’m sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm shampinyon | |
250 gramm grechkali lapsha | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bosh brokkoli karami | |
yarimta piyoz | |
ta'bga qarab ko'katlar | |
Qo'ziqorinli qaylasiga: |
|
0,5 osh qoshiq zaytun moyi | |
0,5 osh qoshiq uzum sirkasi | |
1 osh qoshiq asal | |
1 osh qoshiq soya qaylasi | |
1 choy qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan zanjabil | |
Lapsha uchun qayla: |
|
60 millilitr soya qaylasi | |
1 osh qoshiq zaytun moyi | |
yarimta limon sharbati | |
yarim osh qoshiq sedana yog'i | |
yarim choy qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan zanjabil | |
yarim osh qoshiq asal |
Gaz pechini 220 darajaga qizdiramiz, gaz pechi patnisiga pergament qog'oz yoki folga to'shab olamiz.
Shampinyonlarni yuvib, teng ikkiga bo'lamiz.
Qo'ziqorinli qaylaga kerakli barcha masalliqlarni aralashtirib olamiz va qo'ziqorinlar ustidan solamiz. Gaz pechi patnisiga solib, gaz pechida 15 daqiqa pishirib olamiz. Agar qo'ziqorinlar katta bo'lsa, yana 10 daqiqa pishiramiz.
Grechkali lapshani yo'riqnomasiga qarab qaynatib oling.
Kattaroq tovaga 1 osh qoshiq o'simlik yog'idan solamiz, mayda to'g'ralgan sarimsoqpiyoz va piyozni solib, birga 1 daqiqa qovuramiz. So'ng brokkolini bo'lib solamiz, ustidan ko'katlar, tuz va murch sepamiz. 5 daqiqa pishirib olamiz.
Qaylaga kerakli masalliqlarni aralashtirib olamiz.
Tovadagi masalliqlar istidan qaynatilgan lapsha va qaylasini solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
Likopchalarga solib, ustidan sedana sepamiz va dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm shampinyon | |
250 gramm grechkali lapsha | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 bosh brokkoli karami | |
yarimta piyoz | |
ta'bga qarab ko'katlar | |
Qo'ziqorinli qaylasiga: |
|
0,5 osh qoshiq zaytun moyi | |
0,5 osh qoshiq uzum sirkasi | |
1 osh qoshiq asal | |
1 osh qoshiq soya qaylasi | |
1 choy qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan zanjabil | |
Lapsha uchun qayla: |
|
60 millilitr soya qaylasi | |
1 osh qoshiq zaytun moyi | |
yarimta limon sharbati | |
yarim osh qoshiq sedana yog'i | |
yarim choy qoshiq qirg'ichdan chiqarilgan zanjabil | |
yarim osh qoshiq asal |