Qizil baliqdan gazak (brusketta)
Masalliqlar:
-
6 ta oq non bo'laklari (tost)
-
100 gramm tvorogli pishloq
-
30 gramm qattiq pishloq
-
1 tishcha sarimsoqpiyoz
-
2-3 shoxcha shivit
-
2-3 poya ko'k piyoz
-
6 bo'lak me'yoridan past tuzlangan lasos yoki forel balig'i
-
1 ta bodring
-
1 osh qoshiq zaytun moyi
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
Yo’nalishlar
Bizda yangi yilga tayyorgarlik avjida! Brusketta- qovurilgan non bo’laklari bo’lib, ustiga har xil asoslar qo’yiluvchi, tayyorlanishi oddiy, o’zi juda mazali bo’lgan gazak sanaladi.
Sizlarga bugun ajoyib ta’mli qizil baliqdan tayyorlaniladigan turini taklif qilamiz. Qizil baliq sifatida lasos yoki foreldan foydalanishingiz mumkin.
Masalliqlar:
6 ta oq non bo'laklari (tost) | |
100 gramm tvorogli pishloq | |
30 gramm qattiq pishloq | |
1 tishcha sarimsoqpiyoz | |
2-3 shoxcha shivit | |
2-3 poya ko'k piyoz | |
6 bo'lak me'yoridan past tuzlangan lasos yoki forel balig'i | |
1 ta bodring | |
1 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |
Tostlardan pechenyelarda ishlatiladigan qolipchalardan aylana shakllar kesib olinadi.
Ozroq zaytun yog'i sepib, gril-tovada qovurib olinadi.
Yoki 200 C darajada qizdirilgan gaz pechida qizartirib olinadi.
Har bir non bo'lagiga sarimsoqpiyoz yarim tishchasi ishqalanib, surtiladi.
Tvorogli pishloqqa qattiq pishloq, sarimsoqpiyozning yarim tishchasi qo'shiladi va silliq holga kirguncha blenderda eziladi.
Masalliqlar:
6 ta oq non bo'laklari (tost) | |
100 gramm tvorogli pishloq | |
30 gramm qattiq pishloq | |
1 tishcha sarimsoqpiyoz | |
2-3 shoxcha shivit | |
2-3 poya ko'k piyoz | |
6 bo'lak me'yoridan past tuzlangan lasos yoki forel balig'i | |
1 ta bodring | |
1 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |