Qaynatilgan kremga ega tvorogli pechenye
Masalliqlar:
-
xamiri uchun
-
200 gramm sariyog'
-
200 gramm tvorog
-
300 gramm un
-
2 ta tuxum sarig'i
-
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
bir chimdim tuz
-
kremi uchun
-
370 millilitr sut
-
3 ta tuxum sarig'i
-
15 gramm un
-
70 gramm shakar
-
15 gramm makkajo'xori kraxmali
-
1 choy qoshiq vanil shakari
Yo’nalishlar
Tvorogli xamiridan tayyorlangan pechenye bolalar uchun juda foydali, agar bolangiz tvorogni yoqtirmasa, unda tvorogli pishiriqlar yordam beradi – retsepti ham oddiy.
Tvorogli xamirdan tayyorlangan pechenye tez tayyorlanadi va undan ham tezroq iste’mol qilinadi. Ha aytgancha, nachinkani rezavor mevali pyure bilan almashtirish mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 24 000 so’m. *
narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
200 gramm sariyog' | |
200 gramm tvorog | |
300 gramm un | |
2 ta tuxum sarig'i | |
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
bir chimdim tuz | |
kremi uchun |
|
370 millilitr sut | |
3 ta tuxum sarig'i | |
15 gramm un | |
70 gramm shakar | |
15 gramm makkajo'xori kraxmali | |
1 choy qoshiq vanil shakari |
Xamir tayyorlaymiz:
Sariyog'ni tvorog bilan ko'pirtirib, tuz va tuxum sarig'ini solib, yaxshilab ko'pirtiramiz.
Hosil bo'lgan aralashmaga un va qabartma solib, xamir qoramiz. Xamirni 30 daqiqaga muzlatgichga yuboramiz.
Nachinka tayyorlaymiz:
Idishda sutni isitamiz (sut qaynoq bo'lishi, ammo qaynab ketmasligi kerak).
Tuxum sarig'i, shakar, un, kraxmal va vanil shakarini alohida idishda aralashtiramiz.
Hosil bo'lgan massaga qaynoq sut solib, aralashtirib turgan holda olovga qaytaramiz. O'rtacha olovda massa quyilgunicha pishiramiz.
Xamirni muzlatgichdan olib, 0,3 sm qalinlikda yoyamiz va 8 sm diametrga ega doirachalar kesib olamiz.
Har bir doirachalarning o'rtasiga 1 choy qoshiqdan nachinka solib, yarim oy shaklida tugamiz.
Masalliqlar:
xamiri uchun |
|
200 gramm sariyog' | |
200 gramm tvorog | |
300 gramm un | |
2 ta tuxum sarig'i | |
0,5 choy qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
bir chimdim tuz | |
kremi uchun |
|
370 millilitr sut | |
3 ta tuxum sarig'i | |
15 gramm un | |
70 gramm shakar | |
15 gramm makkajo'xori kraxmali | |
1 choy qoshiq vanil shakari |