fbpx
Qahvali krem solingan Pari-Brest

Qahvali krem solingan Pari-Brest

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Kremiga:

Yo’nalishlar

Pari-Brest — qaynatma xamir va kremdan tayyorlangan nafis fransuz shirinligi sanaladi. Ta’m jihatidan eklerlarga juda o’xshab ketib, halqachasimon ko’rinishda bo’ladi.

Tashqi ko’rinishi velosiped g’ildiragiga o’xshab ketishi sabab ham uni mashhur qandalotchi Lui Dyurand pishirgan va 1891-yildagi Parij-Brest-Parij velopoyga sharafiga atab nom berilgan. Ba’zan bunday pishiriqlar aylanasi 30-50 sm ni ham tashkil etadi.

Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 25 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
90 millilitr sut
90 millilitr suv
75 gramm sariyog'
125 gramm un
3 ta tuxum
bir chimdimdan tuz va shakar
ustiga sepish uchun yeryong'oq yoki maydalangan bodom
Kremiga:
500 millilitr sut
5 ta tuxum sarig'i
2 choy qoshiq tez eriydigan qahva
100 gramm shakar
40 gramm un
30 gramm qora shokolad
Qadam 1
Tugallandi

Qozonga suv, sut, va sariyog'ni solib, o'rtacha olovga qo'yamiz. Sariyog' to'liq eriganidan so'ng, olovni biroz pasaytirib, tuz va shakarni sepamiz.

Qadam 2
Tugallandi

So'ng unni hammasini birdan solamiz va aralashma shar holatiga kelguniga qadar aralashtirib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Xamir biroz sovishi uchun mikserda bir-ikki daqiqa ko'pirtirib olamiz.

Xamirni boshqa idishga olib, aralashtiramiz va sal iliganidan so'ng, bitta-bitta tuxumni solib, yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Pechni 170 C darajaga qizdirib, "konveksiya" rejimini yoqib qo'yamiz.

Patnisga pergament qog'oz to'shab, aylanasi 6 sm li uchta aylana shakl chizib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni qandolatchilik qopchasiga solib, aylana chiziq ustidan uch marotaba chiqarib olamiz. Birinchi marta chiziqning ustidan, ikkinchisi yonidan zich qilib, va nihoyat uchunchi martasini shu ikkala xamirning teng ustidan chiqarib olamiz.

Ustidan maydalangan yeryong'oq yoki bodomdan sepamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Pechga qo'yib, 20-30 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishgandan so'ng gazni o'chirib, 5 daqiqaga pechda qoldiramiz. Birdan issiq-sovuq bo'lishi kerak emas, aks holda u o'tirib qoladi.

Qadam 7
Tugallandi

Kremini tayyorlaymiz

Sutni qaynash darajasiga keltirib, qahvani solib aralashtiramiz,

Qadam 8
Tugallandi

Alohida idishga tuxum sarig'i va shakarni solib ko'pirtiramiz. Unni ham solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 9
Tugallandi

Sutni yarmini tuxumli massa ustidan quyib, aralashtirib olamiz. Qolgan yarmiga esa shokoladni solib, aralashtirib olamiz.

Qadam 10
Tugallandi

Tuxum-sutli aralashmani shokoladli sut ustidan quyib, aralashtiramiz va gazga qo'yib, quyulguniga qadar pishirib olamiz.

Qadam 11
Tugallandi

Kremni muzdekroq idishga quyamiz va ustiga teqizib, oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopamiz.

Sovutgchga olib qo'yamiz.

Qadam 12
Tugallandi

Kremni qopchaga solamiz. Pishgan xamirlarni eniga kesib olamiz. Ikki qator qilib, pastki xamir ustidan kremni chiqaramiz va ikkinchi yarmi bilan ustini yopamiz.

Xohishga qarab, shakar upasidan sepamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.m

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
90 millilitr sut
90 millilitr suv
75 gramm sariyog'
125 gramm un
3 ta tuxum
bir chimdimdan tuz va shakar
ustiga sepish uchun yeryong'oq yoki maydalangan bodom
Kremiga:
500 millilitr sut
5 ta tuxum sarig'i
2 choy qoshiq tez eriydigan qahva
100 gramm shakar
40 gramm un
30 gramm qora shokolad
oldingi
Batafsil fotoretsept: Shokoladli glazur bilan qoplangan sirniklar
keyingi
Motsarella va ismaloqdan salat

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.