Pomidorli pesto qaylasi
Masalliqlar:
-
2 bog'cha yashil rayhon yaproqchalari
-
100 gramm zaytun moyi
-
30 gramm qattiq pishloq
-
1/2 osh qoshiq kedr yong'og'i
-
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
150 gramm quritilgan pomidor
Yo’nalishlar
Mashhur italyancha pesto qaylasidan ozroq farq qiluvchi pomidorli pesto qaylasidan tayyorlab ko’rishga qaror qildik.
Asosiy mahsulot bunda quritilgan pomidorlar bo’lib, bu retseptning kelib chiqishi janubiy Italiyaga borib taqaladi. Bunda pomidorning nordonligi va rayhonning xushbo’y isi ajoyib uyg’unlikni tashkil etadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 30 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
2 bog'cha yashil rayhon yaproqchalari | |
100 gramm zaytun moyi | |
30 gramm qattiq pishloq | |
1/2 osh qoshiq kedr yong'og'i | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
150 gramm quritilgan pomidor |
Rayhon barglarini yuvib olamiz va quritib, blender idishiga solamiz.
Ustiodan kedr yong'og'i, tuz, sarimsoq piyoz, qattiq pishloqni solib, yog'ni ham quyamiz.
Blender yordamida barchasini maydalab olamiz.
Aralashmaga pomidor qoqilarni solib, yana bir bor ezib maydalab olamiz.
Tayyor bo'lgan qaylani 2-3 kungacha sovutgichda saqlash mumkin.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
2 bog'cha yashil rayhon yaproqchalari | |
100 gramm zaytun moyi | |
30 gramm qattiq pishloq | |
1/2 osh qoshiq kedr yong'og'i | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
150 gramm quritilgan pomidor |