«Tarator» yaxna sho’rvasi

«Tarator» yaxna sho’rvasi

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Bolgariyaning barcha kafe va oshxonalari taomnomasida bunday sho’rvani uchratishingiz mumkin. Bunday yaxna sho’ra okroshkaga o’xshaydi, ammo masalliqlarning kamroq solinishi bilan undan biroz farq qiladi.

«Trator» yaxna sho’rvasi issiq kunlarda iste’mol qilish mumkin bo’lgan sevimli yegulikingizga aylanishi aniq.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 14 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Adjust Servings:
3 ta bodring
yarim bog' shivit
yarim bog' petrushka yoki kashnich
bir nechta yalpiz yaproqchalari
50 gramm yong'oq
600 gramm kefir
ta'bga qarab tuz va murch
birga tortish uchun qaynatilgan tuxum
Qadam 1
Tugllandi

Bodringlarni juda mayda qilib to'g'raymiz.

Qadam 2
Tugllandi

Yong'oqni esa quruq tovaga solib, biroz qovurib olamiz. So'ng esa olib maydalaymiz.

Qadam 3
Tugllandi

Ko'katlarni yaxshilab yuvib, mayda qilib to'g'raymiz.

Qadam 4
Tugllandi

Hamma masalliqlarni kattaroq idishga solamiz, kefir, tuz va murch solib, aralashtirib olamiz.

Ehtiyojga qarab ozroq mineral suvdan ham qo'shish mumkin.

Qadam 5
Tugllandi

Kosa yoki chuqurroq likopchalarga quyib, ustidan yarimtadan qaynatilgan tuxum qo'yamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • Serves 4
  • Oddiy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Adjust Servings:
3 ta bodring
yarim bog' shivit
yarim bog' petrushka yoki kashnich
bir nechta yalpiz yaproqchalari
50 gramm yong'oq
600 gramm kefir
ta'bga qarab tuz va murch
birga tortish uchun qaynatilgan tuxum
oldingi
Pomidorli pesto qaylasi
keyingi
Shokoladga boy maffinlar

Fikringiz