fbpx
Pomidor va brinzali galetalar

Pomidor va brinzali galetalar

Masalliqlar:

  • xamir uchun

  • asosi uchun

Yo’nalishlar

Pomidor va brinzali galetalar – nonushta yoki tushlik o’rnini bosa oladigan oddiy, yozgi, juda ishtahaochar taomdir.

Agar sizga ushbu pishiriq g’oyasi yoqqan bo’lsa, unda asosiga istalgancha fantaziya ishlatib, o’zingiz hohlagan mahsulotlaringizni solishingiz mumkin.

Tayyor taomning taxminiy narxi – 20 000 so’m. *

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

Portsiya:
xamir uchun
210-220 gramm un
110 gramm sariyog'
1 ta tuxum sarig'i
80 millilitr sovuq sut
bir chimdim tuz
asosi uchun
400 gramm pomidor
100 gramm brinza
0,5 choy qoshiq oregano
0,5 choy qoshiq quritilgan rayxon
2 choy qoshiq pomidorli ketchup
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i
Qadam 1
Tugallandi

Xamir tayyorlaymiz:

Idishga unni elab, sovuq sariyog'ni qirg'ichdan chiqaramiz. Bir chimdim tuz solib, qo'lda uvoq shakliga kelgunicha ishqalaymiz.

Qadam 2
Tugallandi

Tuxum sarig'ini sut bilan aralashtiramiz. Unli massada chuqurcha hosil qilib, u yerga suyuqlikni quyamiz. Xamir qorib, uni dumaloq shakliga keltiramiz. So'ngra xamirni yopishqoq plyonkaga o'rab, muzlatgichga 30 daqiqaga yuboramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Asosini tayyorlaymiz:

Pomidorni ingichka dumaloq shaklida kesamiz. Brinzani qo'lda maydalab, uvoq shakliga keltiramiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni 2 ga bo'lamiz. Har bir bo'lakni qalinligi 4-5mm keladigan dumaloq shaklida yoyamiz va gaz pechi patnisiga joylashtiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirga qayla yoki ketchup suritamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Pomidorni doira bo'ylab, ustma-ust terib chiqamiz. Oregano va quritilgan rayxon sepamiz. Agar brinza yetarlicha sho'r bo'lsa, unda tuz sepishning hojati yo'q.

Brinza uvog'ini pomidor ustidan sepib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Galeta ochilib ketmasligi uchun xamir chetlarini asosga olib kelib, burmalar hosil qilgan holda yopib chiqamiz. Xamir ustiga tuxum sarig'ini suritamiz.

180 C darajada qizdirilgan gaz pechiga 30 daqiqaga, xamir chetlari qizargunicha yuboramiz.

Yoqimli ishtaha!

  • 1 soat
  • Portsiya 2
  • Oddiy
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Portsiya:
xamir uchun
210-220 gramm un
110 gramm sariyog'
1 ta tuxum sarig'i
80 millilitr sovuq sut
bir chimdim tuz
asosi uchun
400 gramm pomidor
100 gramm brinza
0,5 choy qoshiq oregano
0,5 choy qoshiq quritilgan rayxon
2 choy qoshiq pomidorli ketchup
ustiga suritish uchun tuxum sarig'i
oldingi
Videoretsept: qaynatilgan quyultirilgan sutli maffinlar
keyingi
Videoretsept: non-kabob

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.