Past kaloriyali baliqli toblatma
Masalliqlar:
-
500 gramm baliq filesi
-
5 ta tuxum
-
30 gramm maydalangan yong'oq
-
3 choy qoshiq limon sharbati
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
birga tortish uchun ko'katlar
Yo’nalishlar
Kam kaloriyali kechki taom organizmingizni kerakli vitaminlar bilan ta’minlab, semirishingizga ham yo’l qo’ymaydi.To’g’ri ovqatlanish tartibiga rioya qilib, parhez tutuvchilar uchun baliq yaxshi mahsulot sanaladi. Baliqda juda ko’p oqsil, yog’lar va uglevodlar esa juda kamdir.
Bir kishilik taomning taxminiy ozuqaviy qiymati: 212,9 kKal bo’lib, oqsillar— 32,7 gr, yog’lar— 8,37 gr, uglevodlar— 0,48 grni tashkil etadi.
Masalliqlar:
500 gramm baliq filesi | |
5 ta tuxum | |
30 gramm maydalangan yong'oq | |
3 choy qoshiq limon sharbati | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
birga tortish uchun ko'katlar |
Baliq filesini 5-7 sm kattalikda to'g'rab olamiz. Ustidan tuz va murch sepamiz, limon sharbatidan quyib, 10-30 daqiqaga marinadlab qo'yamiz.
Toblatmalarga mo'ljallangan qolipga yog'dan surtamiz, ichiga baliq bo'lakchalarini solib, 180 C darajada 10 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Tuxumlarni yaxshilab ko'pirtirib olamiz, yong'oq va to'g'ralgan ko'katlarni solib aralashtiramiz. Gaz pechidagi baliqni olib, ustidan quyamiz va yana gazga qo'yib, 10-15 daqiqa davomida pishirib olamiz.
To'g'ralgan ko'katlar bilan birga dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm baliq filesi | |
5 ta tuxum | |
30 gramm maydalangan yong'oq | |
3 choy qoshiq limon sharbati | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
birga tortish uchun ko'katlar |