fbpx
Olxo’rili quyma pirog

Olxo’rili quyma pirog

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

Kuz fasli juda himmatli fasllardan bo’lib, aynan shu faslda meva-sabzavotlardan to’yib iste’mol qilish imkoniyati tug’iladi. Shulardan biri olxo’ri mevasidir.

Bi tayyorlagan olxo’rili pirogning hozir ayni fursatidir.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 18 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
200 gramm sariyog'
100 gramm shakar
300 gramm un
bir chimdim tuz
15 gramm qabartma
Asosiga:
200 millilitr sut
2 ta tuxum sarig'i
100 gramm shakar
0,5 choy qoshiq vanilin
500 gramm olxo'ri
Qadam 1
Tugallandi

Eritilgan sariyog'ga shakar va tuzni solamiz, mikser yordamida yaxshilab ko'pirtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Un bilan qabartmani elab solamiz va yumshoq xamir qoramiz.

Qadam 3
Tugallandi

Xamirni aylanasi 24-26 sm li qolipga yoyamiz va quyma krem tayyorlagunga qadar sovutgichga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Qozonchaga sut, shakar, tuxum sarig'i va vanilinni solib aralashtiramiz va gazga qo'yib, past olovda qaynatamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Quyuqlashishni boshlaganda gazdan olamiz. Xamir yoyilgan qolipni olamiz, ustidan olxo'rilarni to'g'rab terib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Olxo'rilarning ustidan qaynatib pishirilgan kremimizni quyamizva 180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 40-45 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Pirog to'liq sovigandan so'ng iste'mol qilamiz. Yoqimli ishtaha!

Muallif: Sitora

  • O’rtacha
  • 180 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
200 gramm sariyog'
100 gramm shakar
300 gramm un
bir chimdim tuz
15 gramm qabartma
Asosiga:
200 millilitr sut
2 ta tuxum sarig'i
100 gramm shakar
0,5 choy qoshiq vanilin
500 gramm olxo'ri
oldingi
Kievcha kotletlar
keyingi
Qovoq-yasmiqli quyuq sho’rva

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.