fbpx
Oddiy usulda pishirilgan chiabatta

Oddiy usulda pishirilgan chiabatta

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Yangicha non retseptini berishga shoshilamiz! Bugun bizlar italyancha mashhur chiabatta nonini uy sharoitida tayyorlaymiz.

Bunday non usti qarsildoq, ichi esa paxtadek momiq bo’lib chiqadi. Bu non yordamida siz buterbrod, sendvich va bruskettalar tayyorlashingiz mumkin.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 5 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.

Masalliqlar:

600 gramm bug'doy uni
6 gramm quruq xamirturush
550 millilitr suv
1.5 choy qoshiq tuz
Qadam 1
Tugallandi

Xamirturush ustidan ozroq iliq suv quyamiz va 15 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Xamirturushli aralashmani mikser idishiga quyamiz va qolgan barcha masalliqlarni ham solamiz. Mikserning eng yuqori tezligini yoqib, xamirni 20 daqiqa davomida aralashtiramiz. Agarda mikser mavjud bo'lmasa, unda qo'lda ham bemalol qorishingiz mumkin.

Qadam 3
Tugallandi

Xamir ustini yopib, 1.5 soatga iliq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Stol ustiga undan ko'proq sepamiz. Xamirni olib, sepilgan un ustiga qo'yamiz va yana ustidan ko'proq un sepamiz. Xamirni teng ikkiga bo'lamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Qo'limizni unga belab, xamirlarga baton shaklini berib chiqamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xona haroratida 30 daqiqa tindirib qo'yamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Pech patnisiga olib, 240 C darajada qiizigan pechda 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Yoqimli ishtaha!

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

600 gramm bug'doy uni
6 gramm quruq xamirturush
550 millilitr suv
1.5 choy qoshiq tuz
oldingi
Makkajo’xori solib pishirilgan tovuq sho’rva
keyingi
Videoretsept: Olmali pirog (Svetayevskiy)

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.