«Mimoza» salati
Masalliqlar:
-
200 gramm yog'da konservalangan baliqsayra, skumbriya, shprot
-
300 gramm kartoshka
-
200 gramm qizil sabzi
-
3-4 ta tuxum
-
50 gramm piyoz
-
200-250 gramm mayonez
-
bezatish uchun
Yo’nalishlar
“Mimoza” salati bayram dasturxonlarimizdan alohida o’rin egallaydi. Bunday salatni tayyorlash juda oson, ta’mi esa juda mazalidir.
Masalliqlarning to’g’ri tanlanishi, hamyonbopligi va lazzatli ta’mi sabab ham u ko’pchilikning eng sevimli salatlaridan biri hisoblanadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 26 000 so’m sarf qilinadi.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
200 gramm yog'da konservalangan baliq | |
300 gramm kartoshka | |
200 gramm qizil sabzi | |
3-4 ta tuxum | |
50 gramm piyoz | |
200-250 gramm mayonez | |
bezatish uchun |
Kartoshka va sabzini alohida idishga, tuxumni esa alohida idishga solib qaynatib olamiz.
Piyozni mayda to'g'rab olamiz, achchiq ta'mi ketishi uchun esa xohishga qarab sovuq suvda yuvib tashlaymiz.
Qaynatilgan mahsulotlarimizni sovutib, po'stini archamiz.
Tuxumni oqini sarig'idan ajratib, ikkalasini ham alohida-alohida qilib qirg'ichning mayda tishchasidan chiqarib olamiz.
Konservalangan baliqni esa sanchiqda ezib maydalaymiz.
Salat masalliqlarini qavat-qavat qilib terib chiqamiz. Avval kartoshkaning yarmi, ustidan piyoz, baliqni ustma-ust solamiz. So'ng esa qolgan kartoshkaning yarmi, sabzi va tuxum oqini sepamiz. Har bir qavatdan so'ng albatta oz-ozdan mayonez surtib chiqamiz.
Masalliqlar:
200 gramm yog'da konservalangan baliq | |
300 gramm kartoshka | |
200 gramm qizil sabzi | |
3-4 ta tuxum | |
50 gramm piyoz | |
200-250 gramm mayonez | |
bezatish uchun |