fbpx
Meksikancha faxitas

Meksikancha faxitas

Taomlari:

    Masalliqlar:

    • Ziravorlar:

    Yo’nalishlar

    Faxita (isp. Fajíta) – bu yupqa kulchalarga solinadigan, qivurilgan go’sht va sabzavotlar birlashmasidan tashkil topuvchi taomga aytiladi. Faxitani dasturxonga alohida-alohida tortishadi. Masalan kulchalar alohida, likopchada esa smetana, guakamole qaylasi (avokadodan tayyorlanilgan), achchiq qayla, pishloq va pomidorlar. Har kim o’ziga yoqqan mahsulotni kulchalarga solib, iste’mol qiladi.

    Masalliqlar:

    Portsiya:
    500 gramm tovuq go'shti (lahm)
    200 gramm piyoz
    100 gramm qizil bulg'or qalampiri
    100 gramm yashil bulg'or qalampiri
    200 millilitr pomidorli qayla yoki sharbati
    Ziravorlar:
    3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
    2 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
    0,5 choy qoshiqmurc tuyilgan kashnich
    bir chimdim qora murch
    0,5 choy qoshiq achchiq qalampir
    0,5 choy qoshiq maydalangan zira
    ta'bga qarab tuz
    yarim bog' petrushka
    10 dona pita, lavash yoki faxitasga mo'ljallanilgan kulchalar
    3 osh qoshiq zaytun yoki o'simlik yog'i
    Qadam 1
    Tugallandi

    Tovuqni uzunchoq to'g'rab olamiz va yog' qizdirilgan tovada tillarangga kirgunicha qovurib olamiz.

    Qadam 2
    Tugallandi

    Piyozni yarim halqa to'g'rab, tovuq ustidan solamiz.

    Qadam 3
    Tugallandi

    Bulg'or qalampirlarini ham o'rtacha kattalikda to'g'rab tovaga solamiz, so'ng bulg'or qalampiri yumshab ketmasligi uchun quyidagi ziravorlarni solib chiqamiz: sarimsoqpiyozni ezamiz, petrushkani mayda to'g'rab olamiz va barcha ziravorlar bilan birga tovaga solamiz.

    Qadam 4
    Tugallandi

    2 daqiqacha qovurib, so'ng ustidan pomidor sharbatini solamiz.

    Qadam 5
    Tugallandi

    Pomidor sharbatining yarmidan kamroq qismi qolgunicha ularni pishiramiz, chunki ularni nonga solganda uning sharbati oqib ketmasligi kerak.

    Qadam 6
    Tugallandi

    Pita yoki kulchani mikroto'lqinli pechda isitib, dasturxonga alohida tortamiz.

    Qadam 7
    Tugallandi

    So'ng aralashmani uning ichiga solib, xohlagancha tugib iste'mol qiilishingiz mumkin. Yoqimli ishtaha!

    Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

    Muallif: Sitora

    • 30 daqiqa
    • Portsiya 5
    • O’rtacha

    Share it on your social network:

    Or you can just copy and share this url

    Masalliqlar:

    Portsiya:
    500 gramm tovuq go'shti (lahm)
    200 gramm piyoz
    100 gramm qizil bulg'or qalampiri
    100 gramm yashil bulg'or qalampiri
    200 millilitr pomidorli qayla yoki sharbati
    Ziravorlar:
    3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
    2 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
    0,5 choy qoshiqmurc tuyilgan kashnich
    bir chimdim qora murch
    0,5 choy qoshiq achchiq qalampir
    0,5 choy qoshiq maydalangan zira
    ta'bga qarab tuz
    yarim bog' petrushka
    10 dona pita, lavash yoki faxitasga mo'ljallanilgan kulchalar
    3 osh qoshiq zaytun yoki o'simlik yog'i
    oldingi
    Videoretsept: O’rik qo’shib tayyorlanilgan tvorogli pirog
    keyingi
    Qovoqchadan mazali tort

    Izohingizni yozib qoldiring

    Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.