Meksikancha faxitas
Masalliqlar:
-
500 gramm tovuq go'shti (lahm)
-
200 gramm piyoz
-
100 gramm qizil bulg'or qalampiri
-
100 gramm yashil bulg'or qalampiri
-
200 millilitr pomidorli qayla yoki sharbati
-
Ziravorlar:
-
3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
2 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
0,5 choy qoshiqmurc tuyilgan kashnich
-
bir chimdim qora murch
-
0,5 choy qoshiq achchiq qalampir
-
0,5 choy qoshiq maydalangan zira
-
ta'bga qarab tuz
-
yarim bog' petrushka
-
10 dona pita, lavash yoki faxitasga mo'ljallanilgan kulchalar
-
3 osh qoshiq zaytun yoki o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Faxita (isp. Fajíta) – bu yupqa kulchalarga solinadigan, qivurilgan go’sht va sabzavotlar birlashmasidan tashkil topuvchi taomga aytiladi. Faxitani dasturxonga alohida-alohida tortishadi. Masalan kulchalar alohida, likopchada esa smetana, guakamole qaylasi (avokadodan tayyorlanilgan), achchiq qayla, pishloq va pomidorlar. Har kim o’ziga yoqqan mahsulotni kulchalarga solib, iste’mol qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
200 gramm piyoz | |
100 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
100 gramm yashil bulg'or qalampiri | |
200 millilitr pomidorli qayla yoki sharbati | |
Ziravorlar: |
|
3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
0,5 choy qoshiqmurc tuyilgan kashnich | |
bir chimdim qora murch | |
0,5 choy qoshiq achchiq qalampir | |
0,5 choy qoshiq maydalangan zira | |
ta'bga qarab tuz | |
yarim bog' petrushka | |
10 dona pita, lavash yoki faxitasga mo'ljallanilgan kulchalar | |
3 osh qoshiq zaytun yoki o'simlik yog'i |
Tovuqni uzunchoq to'g'rab olamiz va yog' qizdirilgan tovada tillarangga kirgunicha qovurib olamiz.
Piyozni yarim halqa to'g'rab, tovuq ustidan solamiz.
Bulg'or qalampirlarini ham o'rtacha kattalikda to'g'rab tovaga solamiz, so'ng bulg'or qalampiri yumshab ketmasligi uchun quyidagi ziravorlarni solib chiqamiz: sarimsoqpiyozni ezamiz, petrushkani mayda to'g'rab olamiz va barcha ziravorlar bilan birga tovaga solamiz.
2 daqiqacha qovurib, so'ng ustidan pomidor sharbatini solamiz.
Pomidor sharbatining yarmidan kamroq qismi qolgunicha ularni pishiramiz, chunki ularni nonga solganda uning sharbati oqib ketmasligi kerak.
Pita yoki kulchani mikroto'lqinli pechda isitib, dasturxonga alohida tortamiz.
So'ng aralashmani uning ichiga solib, xohlagancha tugib iste'mol qiilishingiz mumkin. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
200 gramm piyoz | |
100 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
100 gramm yashil bulg'or qalampiri | |
200 millilitr pomidorli qayla yoki sharbati | |
Ziravorlar: |
|
3 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
0,5 choy qoshiqmurc tuyilgan kashnich | |
bir chimdim qora murch | |
0,5 choy qoshiq achchiq qalampir | |
0,5 choy qoshiq maydalangan zira | |
ta'bga qarab tuz | |
yarim bog' petrushka | |
10 dona pita, lavash yoki faxitasga mo'ljallanilgan kulchalar | |
3 osh qoshiq zaytun yoki o'simlik yog'i |