Maroqandcha usulda pishirilgan tovuqli taom
Masalliqlar:
-
4 ta tovuq filesi
-
1 choy qoshiq maydalangan zira
-
1 choy qoshiq qora murch
-
1 choy qoshiq o'simlik yog'i
-
ta'bga qarab tuz
-
400 gramm ivitilgan no'xat
-
400 gramm pomidor
-
1 osh qoshiq asal
-
2 osh qoshiq adjikaxohishga qarab miqdorini o'zgartirishingiz mumkin
-
1 dona piyoz
Yo’nalishlar
Sizlarni ajoyib maroqandcha taom retsepti bilan tanishtirmoqchimiz. Bu oshxona taomlari oddiy tayyorlaniladi va shu bilan birga mazali hamdir.
Agarda siz taomnomangizda ko’proq oqsildan iste’mol qilishni istasangiz, unda bu taom aynan shunday sifatni o’zida mujassamlashtiradi.
100 gramm yegulikning taxminiy ozuqaviy qiymati: 293 kKal bo’lib, yog’lar — 6 gr, uglevodlar — 22 gr, oqsillar — 36 gr ni tashkil etadi.
Masalliqlar:
4 ta tovuq filesi | |
1 choy qoshiq maydalangan zira | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz | |
400 gramm ivitilgan no'xat | |
400 gramm pomidor | |
1 osh qoshiq asal | |
2 osh qoshiq adjika | |
1 dona piyoz |
Tovuq filelariga zira va murchni yaxshilab ishqalab surtib chiqamiz.
Piyozni to'rtga bo'lib, yupqa to'g'rab olamiz.
Qozonga yog'ni dolib qizdiramiz. Piyoz va tovuqni birga solib, 4 daqiqacha qovuramiz. Bunda faqat piyozlarni aralashtirib turamiz.
So'ng tovuqlarni ag'darib, yana shuncha vaqt mobaynida qovurib pishiramiz.
Pomidorlarni katta-katta qilib, to'rtburchak shaklda to'grab, qozonga solamiz. Ustidan 250 millilitr suv, adjika, ivitilgan no'xatni solamiz va yaxshilab aralashtirib olamiz.
Qopqog'ini yopib, 15-20 daqiqa past olovda no'xat va tovuq pishguncha qaynatamiz, so'ng qopqog'ini ochib, tuz sepamiz va yana 15 daqiqa qopqoqsiz pishiramiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
4 ta tovuq filesi | |
1 choy qoshiq maydalangan zira | |
1 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq o'simlik yog'i | |
ta'bga qarab tuz | |
400 gramm ivitilgan no'xat | |
400 gramm pomidor | |
1 osh qoshiq asal | |
2 osh qoshiq adjika | |
1 dona piyoz |