Malinali vatrushkalar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
400 gramm un
-
1 ta tuxum
-
250 millilitr sut
-
50 gramm eritilgan sariyog'
-
50 gramm shakar
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
bir chimdim tuz
-
7 gramm quruq xamirturush
-
Asosiga:
-
400 gramm 5-9 % li tvorog
-
100 gramm shakar
-
1 dona tuxum oqi
-
ustiga malinao'rniga olcha ishlatish ham mumkin
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut
Yo’nalishlar
Tvorogli bulochkalarga biroz o’zgartirish kiritib, ozroq malinalar qo’shib pishirishni tavsiya qilamiz.
Bunday vatrushkalarni ustidan shakar upasi sepib yoki malinali qayla bilan birga tortish mumkin.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 22 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
400 gramm un | |
1 ta tuxum | |
250 millilitr sut | |
50 gramm eritilgan sariyog' | |
50 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
bir chimdim tuz | |
7 gramm quruq xamirturush | |
Asosiga: |
|
400 gramm 5-9 % li tvorog | |
100 gramm shakar | |
1 dona tuxum oqi | |
ustiga malina | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut |
Tog'orachaga un, quruq xamirturush va tuzni solib, venchikda aralashtirib olamiz.
Alohida idishga esa iliq sut, vanil shakari, shakar, tuxumni solamiz. Shakar to'liq eriguniga qadar aralashtirib olamiz.
Ustidan eritilgan sariyog'ning yarmini solamiz va aralashtirib olamiz.
Un o'rtasini chuqurcha qilib, suyuqlikni quyamiz. Un bilan suyuq aralashma birlashgandan so'ng, qolgan sariyog'ni quyib aralashtirib olamiz.
Xamirni 3-5 daqiqa mushtlab, so'ng ustini yopamiz va iliq joyga 1 soatga olib qo'yamiz.
Bir soat o'tgandan keyin xamirni yana bir bor mushtlab, yana 30-40 daqiqaga qoldiramiz.
Xamir yana bir bor ko'tarilib bo'lgandan so'ng uni 16-18 bo'lakka bo'lamiz. Aylana shaklchalarga kiritamiz.
Pergament qog'oz to'shalgan patnisga xamirlarni terib chiqamiz. Ustini pelyonka bilan yopib, 20 daqiqaga qoldiramiz.
Asosini tayyorlaymiz:
Tog'orachaga tvorog, shakar va tuxum oqini solamiz. Aralashtirib, chetga olib qo'yamiz.
Piyolachaga tuxum sarig'i va 1 osh qoshiq sut solib aralashtirib olamiz. Ko'tarilgan xamir bo'lakchalari ustidan surtib chiqamiz.
Bokal yoki stakan og'zini yog'lab, xamir bo'lakchalari ustidan bosib chiqamiz.
Hosil bo'lgan chuqurchalarga tvorogli aralashmadan solib, 3-4 ta malinadan solib chiqamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
400 gramm un | |
1 ta tuxum | |
250 millilitr sut | |
50 gramm eritilgan sariyog' | |
50 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
bir chimdim tuz | |
7 gramm quruq xamirturush | |
Asosiga: |
|
400 gramm 5-9 % li tvorog | |
100 gramm shakar | |
1 dona tuxum oqi | |
ustiga malina | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i+sut |