Malinali «skon» pechenye
Masalliqlar:
-
360 gramm un
-
60 gramm shakar
-
1 osh qoshiq qabartma (razrixlitel)
-
1 choy qoshiq vanilin
-
1 choy qoshiq tuz
-
170 gramm muzdek sariyog'
-
180 millilitr sut
-
100 gramm malina
-
Glazur uchun
-
120 gramm shakar upasi
-
2 osh qoshiq limon sharbati
-
3 osh qoshiq sut
-
Ustini qizartirish uchun
-
2 osh qoshiq sut
-
2 osh qoshiq shakar
Yo’nalishlar
Tayyorlanishi oson bo’lgan , ta’mi ham pechenye, ham keks, ham sutli korjikga o’xshash – tashqi qattiq ichi esa yumshoq, ajoyib pishiriq.
Ertalabgi choy yoki qahva uchun mukammal shirinlik.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
360 gramm un | |
60 gramm shakar | |
1 osh qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
1 choy qoshiq vanilin | |
1 choy qoshiq tuz | |
170 gramm muzdek sariyog' | |
180 millilitr sut | |
100 gramm malina | |
Glazur uchun |
|
120 gramm shakar upasi | |
2 osh qoshiq limon sharbati | |
3 osh qoshiq sut | |
Ustini qizartirish uchun |
|
2 osh qoshiq sut | |
2 osh qoshiq shakar |
Idishga elangan un, mayda bo’laklarga kesilgan muzdek sariyog’, shakar, tuz, vanilin va qabartmani mayda kroshka qilib uqalaymiz.
Hosil bo’lgan kroshkaga sut qo’shib qo’lda xamirni aralashtiramiz.
Muzlatilgan yoki yangi malinani qo’shib, tez harakatlar bilan xamir qoramiz.
Pergament qog’ozini biroz unlab, ustiga xamirni qo’yamiz va qo’lda 1,5-2 sm qalinlikda yoyamiz.
Pichoqda 6 bo’lakga bo’lamiz va orasida masofa qoldirib joylaymiz.
Pergament bilan birgalikda pech patnisiga qo’yamiz. Har bir skonni ustiga sut surtamiz va bir chimdim shakar sepamiz. 190C darajagacha qizdirilgan pechda 25-30 daqiqa davomida qizartirib pishiramiz.
Idishda shakar upasi, limon sharbati va sutni aralashtiramiz.
Kerak bo’lsa qo’shimcha 1 choy qoshiqdan sut yoki limon sharbati qo’shish mumkin.
Masalliqlar:
360 gramm un | |
60 gramm shakar | |
1 osh qoshiq qabartma (razrixlitel) | |
1 choy qoshiq vanilin | |
1 choy qoshiq tuz | |
170 gramm muzdek sariyog' | |
180 millilitr sut | |
100 gramm malina | |
Glazur uchun |
|
120 gramm shakar upasi | |
2 osh qoshiq limon sharbati | |
3 osh qoshiq sut | |
Ustini qizartirish uchun |
|
2 osh qoshiq sut | |
2 osh qoshiq shakar |