fbpx
Lukumades – grekcha do’mboqchalar

Lukumades – grekcha do’mboqchalar

Masalliqlar:

  • Qiyomiga:

Yo’nalishlar

Lukumades – bu Gretsiyadagi eng sevimli shirinliklardan biri bo’lib, lekin uning kelib chiqishi bu davlat bilan bog’liq emas.

Bu shirinlik ilk marotaba arab davlatlari oshxonalarda paydo bo’lgan bo’lib, keyinchalik turk va grek oshxonalarida tarqalgan.

Bu pishiriq oshirma xamirdan tayyorlaniladi. Ba’zan xamirturush qo’shib tayyorlaniladigan oshirma xamirlar ko’ngildagidek chiqmaydi. Ammo ulardan tayyorlanilgan pishiriqlar iste’mol qilgimiz keladi. Shunday paytlarda biz hozir taqdim qiladigan Lukumades retsepti sizning beminnat dastyoringizga aylanadi.

Masalliqlar:

180 millilitr iliq sut
350 gramm un
0,5 choy qoshiq tuz
20 gramm tirik xamirturush
15 gramm shakar
0,5 choy qoshiq maydalangan dolchin
15 millilitr xamiriga, 250 millilitr qovurish uchun o'simlik yog'i
Qiyomiga:
30 gramm asal
10 gramm shakar
10 millilitr suv
1/4 qismi limon sharbati
Qadam 1
Tugallandi

Iliq sutga xamirturushni solib aralashtiramiz. Tuz va shakarni sepamiz, so'ng bir osh qoshiq o'simlik yog'ini solib aralashtiramiz.

Qadam 2
Tugallandi

Un va maydalangan dolchinni elab, sutli aralashma ustidan solamiz. Xamir qoramiz. Xamir yumshoq, lekin qo'lga yopishmaydigan bo'ladi. 40-50 daqiqaga iliq joyga olib qo'yamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Bu vaqt mobaynida qiyomini tayyorlab olamiz. Qozonchaga qiyom uchun kerakli barcha masalliqlarni solamiz, qaynash boshlangandan so'ng 1 daqiqa qaynatib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamir oshgandan so'ng, uni olib mayda bo'lakchalarga bo'lamiz va ulardan dumaloq sharchalar yasab olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Ustini sochiq bilan 5 daqiqaga yopib qo'yamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Qozonga yog'ni solib, qizdirib olamiz. So'ng sharchalarni qizib turgan yog'ga solib, tinmasdan aralashtirib qovuramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Qovurilgan pishiriqlarning ortiqcha yog'i chiqib ketishi uchun ularni qog'oz sochiq ustiga solamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Lukumadeslarning issiqligida ustidan qiyom quyib, yaxshilab aralashtiramiz.

Qadam 9
Tugallandi

Ustiga yong'oq yoki shakar upasi sepib dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

180 millilitr iliq sut
350 gramm un
0,5 choy qoshiq tuz
20 gramm tirik xamirturush
15 gramm shakar
0,5 choy qoshiq maydalangan dolchin
15 millilitr xamiriga, 250 millilitr qovurish uchun o'simlik yog'i
Qiyomiga:
30 gramm asal
10 gramm shakar
10 millilitr suv
1/4 qismi limon sharbati
oldingi
Kivili limonad
keyingi
Qulupnayli brauni

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.