Pesto qaylasi bilan tayyorlangan gulchambar

Pesto qaylasi bilan tayyorlangan gulchambar

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Oshirma xamirdan tayyorlaniladigan bu gulchambar, nonga ham, pirogga ham o’xshab ketadi. Bunday pishiriqni pesto qaylasi bilan pishirishga urinib ko’ring va uyingizni Italiyaning iforiga to’ldiring. 

Bunday pishiriqni salatlar bilan yeyish mumkin. Quyidagi masalliqlardan aylanasi 28 sm li katta gulchambar chiqadi. Agar siz xohlasangiz, uni kichkinaroq, bir nechta bo’laklarga bo’lib tayyorlang

Pesto qaylasini qanday tayyorlashni bu yerda bilib olishingiz mumkin.

Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 12 000 so’m pul sarfaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

250 millilitr iliq sut
2 ta tuxum
4 osh qoshiq o'simlik yog'i
1 choy qoshiq tuz
1 osh qoshiq shakar
500 gramm un
11 gramm quruq xamirturush
200 millilitr pesto qaylasi
Qadam 1
Tugllandi

Iliq sutga shakar va xamirturushni solib aralashtiramiz. 15 daqiqaga chetga olib qo'yamiz.

Aralashma usti ko'pirib chiqsa, demak xamirturush faollashgan bo'ladi.

Qadam 2
Tugllandi

Pesto qaylasidan tashqari barcha masalliqlarni aralashtirib olamiz. Ustidan oparani solamiz.

8-10 daqiqa tinmay aralashtiramiz.

Qadam 3
Tugllandi

Xamirni ustini sochiq bilan yopamiz va ko'tarilishi uchun 1 soat iliq joyga olib qo'yamiz.

Xamir ikki hissaga ko'tarilishi kerak.

Qadam 4
Tugllandi

Xamirni olib mushtlaymiz va ustini yopib, yana 20 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 5
Tugllandi

So'ng xamirni olib, 4-5 mm qalinlikda yoyib olamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Ustiga pesto qaylasini surtib chiqamiz.

Qadam 7
Tugllandi

Xamirli ruletni uzunasiga teng ikkiga bo'lamiz, lekin oxirigacha emas. Uchida 3-4 sm joyni kesmaymiz. Shu kesgan ikkita lentani bir-biriga burab olamiz va aylana shakl beramiz. Bunda kesilgan tomoni iloji boricha tepaga qaragan bo'lsin.

Qadam 8
Tugllandi

Gulchambarni pergament qog'oz to'shalgan patnisga qo'yamiz va sochiq bilan ustini yopib, 10 daqiqaga qoldiramiz.

Qadam 9
Tugllandi

So'ng uni avval 200 C da 10 daqiqa, keyin haroratni 180 c ga tushirib, 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

250 millilitr iliq sut
2 ta tuxum
4 osh qoshiq o'simlik yog'i
1 choy qoshiq tuz
1 osh qoshiq shakar
500 gramm un
11 gramm quruq xamirturush
200 millilitr pesto qaylasi
oldingi
Videoretsept: Qiymali ratatuy taomi
keyingi
Bolalar oshxonada: Shokoladli maffinlar

Fikringiz