Krem Bryule
Masalliqlar:
-
375 millilitr 35 %li yog'li qaymoq
-
5 ta tuxum sarig'i
-
50 gramm shakar
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
har bir qolipchaga 1 choy qoshiqdan jigarrang shakar
Yo’nalishlar
Krem Bryule bu ichi qaynatma krem va usti karamelli ko’rinishga ega bo’lgan fransuzcha shirinlik bo’lib, juda lazzatli ta’mga ega desak hech ham mubolag’a bo’lmaydi.
Tayyorlaniladigan salatga taxminan 15 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
375 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
5 ta tuxum sarig'i | |
50 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
har bir qolipchaga 1 choy qoshiqdan jigarrang shakar |
Tuxum sarig'ini shakar va vanil shakari bilan aralashtirib olamiz. Ammo ko'pirtirmaymiz.
Qaymoqni qozonchaga quyib olamiz. Gazga qo'yib, qizdirib olamiz, ammo qaynab ketmasligi lozim.
Tuxumli aralashma ustidan qaymoqning yarmini quyib, shakar erigunga qadar yaxshilab aralashtirib olamiz.
So'ng qolgan qaymoqni ham quyib, yana bir bor aralashtirib olamiz.
Aralashmani to'rli suzgich(sito)dan o'tkazamiz.
Masalliqni qolipchalarga quyamiz. Issiqqa chidamli chuqurroq idishga qolipchalarni terib, qolipga issiq suv quyamiz. Suv sathi qolipchalarning yarmigacha kelishi lozim.
Suv bug'iga qo'yilgan qolipchalarni 150 C darajada qizigan pechga qo'yib, 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
So'ng shirinlikni olib, 2 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.
Sovigan shirinliklarning har biriga 1 choy qoshiq jigarrang shakardan sepamiz.
Pechning eng yuqori harorati yoki "grill" rejimini yoqib, desertlarni birozga qizdirib, ya'ni shakari erib karamelga aylanishi uchun qo'yamiz.
Faqat kuyib ketmasligi uchun qarab turamiz!)
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
375 millilitr 35 %li yog'li qaymoq | |
5 ta tuxum sarig'i | |
50 gramm shakar | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
har bir qolipchaga 1 choy qoshiqdan jigarrang shakar |