Inglizcha «Fish and chips» yeguligi

Inglizcha «Fish and chips» yeguligi

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

«Fish-and-chips» ingizlarning eng sevimli va mashhur yeguliklaridan biri bo’lib, buyuk Britaniyaning barcha kafelari taomnomasida uni uchratish mumkin. 

Bunday taomni uy sharoitida qanday oson tayyorlash mumkinligi haqida gapirib beramiz.

Tayyorlaniladigan salatga taxminan 70 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.

Masalliqlar:

1 kilo oq baliq go'shti (lahm)
1 kilo kartoshka
80 gramm un
50 gramm makkajo'xori kraxmali
100 millilitr to'q rangli pivo yoki gazli suv ishlatish ham mumkin
1 ta tuxum
qovurish uchun o'simlik yog'i
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
1 choy qoshiq zarchava
ta'bga qarab tuz va murch
Qadam 1
Tugllandi

Kartoshkani yuvib, po'stini archamiz. Kattaroq bo'laklarga bo'lib, kattaroq tog'orachaga solamiz. Ustidan barcha ziravorlar va ozroq yog' solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 2
Tugllandi

Pergament qog'oz ustidan solib, 200 C darajada qizigan pechda 40-50 daqiqa davomida pishirib olamiz.

Qadam 3
Tugllandi

Baliq filesini ham yuvib, uzunchoq shaklda to'g'rab chiqamiz. Ustidan tuz va ziravorlarni sepib, aralashtirib olamiz.

Qadam 4
Tugllandi

Qozonga yog'ni quyib, yaxshilab qizdirib olamiz.

Qadam 5
Tugllandi

Un, tuxum va pivoni bitta idishga solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.

Qadam 6
Tugllandi

Bu aralashmaga baliqlarni belab, qizigan yog'ga solib qovuramiz. Qozonga ko'pi bilan to'rttadan solamiz va har bir tomonini 3-4 daqiqadan qovurib olamiz.

Qadam 7
Tugllandi

Pishgan kartoshkalarni qog'oz to'shalgan likopchaga olib, yoniga qovurilgan baliq bo'laklarini solib chiqamiz va dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

1 kilo oq baliq go'shti (lahm)
1 kilo kartoshka
80 gramm un
50 gramm makkajo'xori kraxmali
100 millilitr to'q rangli pivo yoki gazli suv ishlatish ham mumkin
1 ta tuxum
qovurish uchun o'simlik yog'i
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
1 choy qoshiq zarchava
ta'bga qarab tuz va murch
oldingi
Krem Bryule
keyingi
Turkcha usulda pishirilgan makaronli guruch

Fikringiz