Kartoshka, dudlangan go’sht va pishloq qo’shib pishirilgan toblatma
Masalliqlar:
-
500 gramm kartoshka
-
2 ta bulg'or qalampiri
-
2 ta tuxum
-
200 millilitr qaymoq
-
150 gramm qattiq pishloq
-
30 gramm sariyog'
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
xohishga qarab maydalangan muskat yong'og'i
Yo’nalishlar
Kartoshka, dudlangan go’sht va pishloq qo’shib pishirilgan mazali toblatmamizning ta’mi umuman o’zgacha bo’lib, odatdagilaridan farq qiladi. To’yimli taom, lekin tez tayyorlaniladigan retsept qidirayotgan bo’lsangiz, unda shu retsept aynan siz uchun!
Ta’bga qarab, dudlangan go’sht o’rniga kolbasa yoki tovuq go’shtidan solishingiz mumkin.
Pishiriladigan taomga taxminan 24 000 so’m sarflaysiz.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm kartoshka | |
2 ta bulg'or qalampiri | |
2 ta tuxum | |
200 millilitr qaymoq | |
150 gramm qattiq pishloq | |
30 gramm sariyog' | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
xohishga qarab maydalangan muskat yong'og'i |
Kartoshkani po'stini archib, parrak qilib to'g'raymiz. Qalinligi taxminan 3-4 mm bo'lsin.
Qozonga suv solib qaynatamiz, tuz sepib, kartoshkalarni 3-4 daqiqa davomida qaynatib olamiz.
Bulg'or qalampirini dumini olib, yuvamiz va halqa qilib to'g'raymiz. Biz yashil bulg'or qalampiri ishlatdik, siz xohishga qarab xohlaganingizdan solishingiz mumkin.
Dudlangan go'shtni to'rtburchak qilib to'g'raymiz. Pishloqni qirg'ichning katta tishidan chiqaramiz.
Gaz pechini 200 С ga qizdiramiz.
Toblatmaga mo'ljallangan qolipga sariyog' surtamiz.
Kartoshkaning yarmini terib chiqamiz, ustiga pishloqning 1/3 qismini sepamiz, bulg'or qalampirini yarmini, dudlangan go'shtni hammasini solamiz. So'ng yana biroz pishloq sepamiz, qolgan kartoshkalarni terib, ustidan bulg'or qalampirlarini ham solamiz.
Tuxumni chaqib kichikroq idishga solamiz, ustidan qaymoq, pishloqning hammasini solamiz, tuz, murch ta'bga qarab muskat yong'og'i sepamiz, aralashtiramiz.
Toblatma ustidan aralashmani quyamiz va sariyog'ni bo'lakchalarga bo'lib, ustidan terib chiqamiz.
Ustini zar qog'oz bilan yopib, 40 daqiqa 180 C da pishiramiz.
25-30 daqiqadan so'ng zar qog'ozni olib, ustini qizartirib pishiramiz. So'ng olib, mazali taomdan bahramand bo'lamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm kartoshka | |
2 ta bulg'or qalampiri | |
2 ta tuxum | |
200 millilitr qaymoq | |
150 gramm qattiq pishloq | |
30 gramm sariyog' | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
xohishga qarab maydalangan muskat yong'og'i |