Gulkaramdan qilingan «guruch»
Masalliqlar:
-
300 gramm gulkaram
-
100 gramm piyoz
-
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
2 dona tuxum oqi
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Kam kaloriyali-yu koni foyda — gulkaramdan qilingan bugungi yeguligimiz aynan shunday. Bu gazakni qaynatilgan guruch o’rniga tayyorlab turish mumkin bo’lib, bunda juda kam masalliqlar talab qilinadi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 5 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
300 gramm gulkaram | |
100 gramm piyoz | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 dona tuxum oqi | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Gulkaramni bo'lakalrga bo'lib, yaxshilab yuvamiz va qog'oz sochiq ustidan terib, quritib olamiz. So'ng ularni blender idishiga solib, guruch kattaligiga kirguniga qadar maydalab olamiz.
Piyoz va sarimsoq piyozni mayda to'g'rab olamiz.
Tovaga o'simlik yog'ini quyamiz. Piyoz va sarimsoq piyozni solib, ikki daqiqa davomida qovuramiz.
Tuxum oqini solib, birga qovuramiz. Ammo oshxona lopatkasi yordamida muntazam aralashtirib turamiz.
Maydalangan gulkaramni ham tovaga solamiz, tuz va murch sepib, 3 daqiqadan 6 daqiqagacha qovurib pishiramiz.
Mazali va foydali yegulik tayyor.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
300 gramm gulkaram | |
100 gramm piyoz | |
1 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 dona tuxum oqi | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |