Gruzincha salat «Atsesili»
Masalliqlar:
-
2 ta baqlajon
-
2 ta qizil bulg'or qalampiri
-
1 ta qizil piyoz
-
300 gramm qaynatilgan tovuq filesi
-
1 bog' kashnich
-
4 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 choy qoshiq tuz
-
0,5 choy qoshiq qora murch
-
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori
-
2 osh qoshiq vino sirkasi
-
2 osh qoshiq balzamik krem
Yo’nalishlar
Atsesili — ajoyib ta’mli gruzincha salat. Masalliqlar va ziravorlar uyg’unligi natijasida salatning ta’mi betakror bo’ladi.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 35 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
2 ta baqlajon | |
2 ta qizil bulg'or qalampiri | |
1 ta qizil piyoz | |
300 gramm qaynatilgan tovuq filesi | |
1 bog' kashnich | |
4 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
2 osh qoshiq vino sirkasi | |
2 osh qoshiq balzamik krem |
Baqlajon va bulg’or qalampirlarini, folga yoki pergament qog’ozi solingan pech patnisiga qo’yamiz. Sabzavotlarni pichoq bilan teshib chiqamiz.
Patnisni 200°С gacha qizdirilgan pechga 40 daqiqaga qo’yamiz. Sabzavotlarni pishayotganda bir marta aylantirish zarur.
Piyozni mayda yarim halqa shaklida to’g’raymiz, biroz qo’lda ezib vino sirkasi bilan aralashtiramiz. Kashnichni mayda to’g’raymiz.
Vino sirkasi o’rniga 9% sirka yoki olma sirkasi ishlatish mumkin.
Qaynatilgan tovuq filesini yupqa qilib to’g’raymiz yoki qo’lda ipday yirtamiz.
Pishirilgan sabzavotlarni tozalab, somoncha shaklida to’g’raymiz.
Masalliqlar:
2 ta baqlajon | |
2 ta qizil bulg'or qalampiri | |
1 ta qizil piyoz | |
300 gramm qaynatilgan tovuq filesi | |
1 bog' kashnich | |
4 dona sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy qoshiq tuz | |
0,5 choy qoshiq qora murch | |
1 choy qoshiq xmeli-suneli ziravori | |
2 osh qoshiq vino sirkasi | |
2 osh qoshiq balzamik krem |