GOST asosida pishirilgan bodomli pechenyelar
Masalliqlar:
-
120 gramm tozalangan bodom
-
230 gramm shakar
-
3 ta tuxum oqi
-
30 gramm un
Yo’nalishlar
Sizlarga GOST asosida tayyorlangan haqiqiy bodomli pechenyelar retseptini taqdim etamiz. Bunday pechenyelarning usti qarsildoq, ichi esa cho’ziluvchan bo’lib pishadi.
Tayyorlaniladigan salatga taxminan 30 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Gaz pechini 180 C darajaga yoqib qo'yamiz. Pishiradigan qolipimizga pergament qog'oz to'shaymiz. Ozroq yog' surtib, un sepamiz.
Qahva maydalagichga tozalangan bodomni solib, maydalab, kukunsimon holatga keltiramiz.
Tog'orachaga bodom uni va shakarni solib, mikser yordamida aralashtirib olamiz.
Tuxum oqini 2/3 qismini solib, ko'pirtirib olamiz. So'ng qolganini ham solib, ko'pirtirishda davom etamiz.
Aralashmani suv bug'iga qo'yib, shakar oxirigacha eriguniga qadar aralashtirib turamiz.
Shakar erigandan so'ng gazdan olib, un sepamiz va aralashtirib olamiz.
Xamirni qolipga quyamiz va pechga qo'yib, 40 daqiqa davomida pishirib olamiz. Sovigandan so'ng esa to'rtburchak shaklda kesib chiqamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.