fbpx
Glyutensiz parhezbop biskottilar

Glyutensiz parhezbop biskottilar

Masalliqlar:

  • Ustiga surtish uchun:

Yo’nalishlar

Yana bir glyutensiz pishiriq – biskotti retseptini taqdim etamiz. Mazli, qarsildoq va asosiysi semirtirmaydigan bu yegulik katta-yu kichikka birdek yoqadi.

Biskotti juda ham tez tayyorlanilib, shu bilan birga ta’m jihatidan boshqa mazali pishiriqlardan qolishmaydi.

Bir dona pechenyening taxminiy ozuqaviy qiymati: 91 kKal bo’lib, ulardan, oqsillar— 3 gr, yog’lar— 2 gr, uglevodlar esa — 14 gr ni tashkil etadi.

Masalliqlar:

185 gramm glyutensiz suli yormasi uni
1 choy qoshiq qabartma
1/4 choy qoshiq iste'mol sodasi
1/4 choy qoshiq tuz
3/4 choy qoshiq qovoqli pirogga mo'ljallangan ziravorlar muskat yong'og'i, gvazdika, maydalangan zanjabil va murch aralashmasi
1/2 choy qoshiq maydalangan dolchin
115 gramm qovoqli pyure
2 osh qoshiq qo'ng'ir rangli shakar
2 osh qoshiq steviya
2 ta tuxum
1 choy qoshiq vanil shakari
60 gramm quritilgan mevalar mayiz, turshak, quritilgan klyukva
60 gramm tozalangan xandon pista
Ustiga surtish uchun:
1 ta tuxum oqi
2 osh qoshiq steviya
1 osh qoshiq qo'ng'ir rangli shakar
1/4 choy qoshiq qovoqli pirogga mo'ljallangan ziravorlar muskat yong'og'i, gvazdika, maydalangan zanjabil va murch aralashmasi
Qadam 1
Tugallandi

Suli yormasi unini elab olamiz, ustidan qabartma, iste'mol sodasi, tuz, dolchin va qovoqli pirogga mo'ljallangan ziravorlani solib, aralashtirib olamiz. Mikserning xamirga mo'ljallangan uchligida aralashtirib olamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Qovoqli pyure, shakar va steviyani solib, yana mikserda 2-3 daqiqa aralashtirib olamiz. So'ng tuxum va vanil shakarini soling.

Qadam 3
Tugallandi

Massa silliq holga kirgandan so'ng, xandon pista va quruq mevalarni solib, qoshiqda aralashtirib olamiz. Aralashma juda yopishqoqligi sabab ham, endilikda oziq-ovqat pelyonkasidan foydalanamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni oziq-ovqat pelyonkasiga solib, undan 2-3 sm qalinlikdagi to'rtburchak shakl yasab olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Pergament qog'ozni gaz patnisiga to'shaymiz, ustidan esa yelim xaltadagi xamirni qo'yamiz, bunda pergament qog'oz xamirning ostida, oziq-ovqat pelyonkasi esa uning ustida bo'lishi kerak. Ehtiyotkorlik bilan pelyonkani olib tashlaymiz.

Qadam 6
Tugallandi

Qo'ng'ir rangli shakar, steviya, dolchin va ziravorlarni aralashtirib, xamir ustidan sepib chiqamiz.

165 C darajada qizdirilgan gaz pechida 40-45 daqiqa davomida pishirib olamiz. So'ng olib, 15 daqiqa sovutamiz.
Sovigan pishiriqni 1 sm qalinlikda uzunasiga kesib chiqamiz. Agarda sizga yumshoqroq pechenyelar yoqsa, unda shu holda iste'mol qilsangiz bo'ladi, Ammo bu haqiqiy biskotti bo'lmaydi.

Biskottilar yanada qarsildoq bo'lsin desangiz, unda ularni gaz pechi panjarasiga terib, yana 20-25 daqiqa davomida pishirib oling.

Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

185 gramm glyutensiz suli yormasi uni
1 choy qoshiq qabartma
1/4 choy qoshiq iste'mol sodasi
1/4 choy qoshiq tuz
3/4 choy qoshiq qovoqli pirogga mo'ljallangan ziravorlar muskat yong'og'i, gvazdika, maydalangan zanjabil va murch aralashmasi
1/2 choy qoshiq maydalangan dolchin
115 gramm qovoqli pyure
2 osh qoshiq qo'ng'ir rangli shakar
2 osh qoshiq steviya
2 ta tuxum
1 choy qoshiq vanil shakari
60 gramm quritilgan mevalar mayiz, turshak, quritilgan klyukva
60 gramm tozalangan xandon pista
Ustiga surtish uchun:
1 ta tuxum oqi
2 osh qoshiq steviya
1 osh qoshiq qo'ng'ir rangli shakar
1/4 choy qoshiq qovoqli pirogga mo'ljallangan ziravorlar muskat yong'og'i, gvazdika, maydalangan zanjabil va murch aralashmasi

Nutritional information

91 kKal, oqsillar— 3 gr, yog'lar— 2 gr, uglevodlar — 14 gr.
oldingi
Videoretsept: Uy sharoitida tayyorlangan qatlamali somsa
keyingi
Videoretsept: «Kinder» sutli bo’lakchasi

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.