Gaz pechida pishirilgan quymoq (omlet)
Masalliqlar:
-
4 ta tuxum
-
300 millilitr sut
-
100 millilitr qaymoq
-
60 gramm sariyog'
-
taʼbga qarab tuz
-
birga tortish uchun ko'katlar
Yo’nalishlar
Bu quymoq fransuz oshxonasining durdonasidir. Serhavo va shishib chiqadigan bu quymoqqa un ham, kraxmal ham solinmaydi.
Quymoq shishib, xuddi suflega oʻxshab chiqishining bir nechta siri mavjud boʻlib, bizlar bajonidil bu sirni sizlarga ham oshkor etamiz.
Masalliqlar:
4 ta tuxum | |
300 millilitr sut | |
100 millilitr qaymoq | |
60 gramm sariyog' | |
taʼbga qarab tuz | |
birga tortish uchun ko'katlar |
Mahsulotlar bir xil haroratda boʻlishi uchun ularni oldinroq sovutgichdan olib qoʻyamiz. Gaz pechini 220 C darajaga yoqib qoʻyamiz.
Har bir tuxumga 100 millilitrdan sut oʻlchab olamiz. Agarda sut unchalik yili boʻlmasa, unda 33-35% yogʻli qaymoq bilan 1:3 hisobda aralashtirib olamiz.
Tuxumlarni venchik yili sanchiq yordamida silliq koʻpik koʻrinishiga kirguncha koʻpirtirib olamiz.
Tuxum va sut bilan qaymoqni aralashtirib olamiz, tuz sepamiz.
Quymoqni qolipga quyib, 220 C darajada 15 daqiqa davomida pishiramiz.
Tayyor boʻlgandan soʻng ustiga sariyogʻni surtamiz.
Boʻlaklarga boʻlib, isteʼmol qilamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.