Frikadelka va mayda makaronli sho’rva
Masalliqlar:
-
frikadelka uchun
-
250 gramm mol go'shtidan qiyma
-
20 gramm pishloq
-
2 osh qoshiq maydalangan suxari
-
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni
-
0,5 choy qoshiq oregano
-
1 ta tuxum
-
0,5 bog' kashnich
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
-
sho'rva uchun
-
2 litr suv
-
100 gramm piyoz
-
20 gramm sariyog'
-
1 bog' ko'k piyoz
-
0,5 bog' kashnich
-
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
50 gramm ismaloq
-
70 gramm maydaroq makaronlar
-
100 gramm pomidor cherry
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
Yo’nalishlar
Sho’rva retseptlari nihoyatda xilma-xil – issiq va sovuqdan tortib, yengil va juda to’yimlilarigacha. Bugun biz sizga frikadelka va mayda makarondan qanday qilib sho’rva tayyorlashni ko’rsatamiz.
Bunday sho’rva to’yimli, foydali va juda chiroyli bo’lib chiqadi. Sabzavotlar va ko’katlanir mavsumga qarab tanlanishingiz mumkin.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 37 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
frikadelka uchun |
|
250 gramm mol go'shtidan qiyma | |
20 gramm pishloq | |
2 osh qoshiq maydalangan suxari | |
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni | |
0,5 choy qoshiq oregano | |
1 ta tuxum | |
0,5 bog' kashnich | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
sho'rva uchun |
|
2 litr suv | |
100 gramm piyoz | |
20 gramm sariyog' | |
1 bog' ko'k piyoz | |
0,5 bog' kashnich | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
50 gramm ismaloq | |
70 gramm maydaroq makaronlar | |
100 gramm pomidor cherry | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |
Frikadelkalar tayyorlaymiz:
Pishloqni qirg'ichning katta tishidan o'tkazamiz.
Kashnichni yuvib, mayda qilib to'g'raymiz.
Qiymaga sarimsoqpiyoz kukuni yoki 1 ta sarimsoqpiyoz tishchasini maydalab solamiz.
So'ngra pishloq, kashnich, maydalangan suxari, oregano, tuz va murch solib, yaxshilab aralashtiramiz.
Yong'oq kattaligidagi frikadelkalar hosil qilamiz.
Sho'rva tayyorlaymiz:
Kastrulyaga suv solib, qaynatamiz.
Piyoz, ko'k piyoz, sarimsoqpiyoz va kashnichni mayda qilib to'g'raymiz.
Ismaloni katta qilib to'g'raymiz.
Pomidorlarni ikkiga bo'lamiz.
Qaynab turgan suvga to'g'ralgan piyoz, frikadelka va sariyog' solamiz. Qaynab chiqqanidan so'ng, o'rtacha olovda 15 daqiqa qaynatamiz.
So'ngra sho'rvaga makaron solib, qaynab chiqqanidan so'ng, yana 5 daqiqa qaynatamiz.
So'ngra ko'k pyoz, kashnich, ismaloq, sarimsoqpiyoz, cherry pomidori, ta'bha ko'ra tuz va murch solamiz.
Masalliqlar:
frikadelka uchun |
|
250 gramm mol go'shtidan qiyma | |
20 gramm pishloq | |
2 osh qoshiq maydalangan suxari | |
1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni | |
0,5 choy qoshiq oregano | |
1 ta tuxum | |
0,5 bog' kashnich | |
ta'bga ko'ra tuz va murch | |
sho'rva uchun |
|
2 litr suv | |
100 gramm piyoz | |
20 gramm sariyog' | |
1 bog' ko'k piyoz | |
0,5 bog' kashnich | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
50 gramm ismaloq | |
70 gramm maydaroq makaronlar | |
100 gramm pomidor cherry | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |