Dolchinli «Garmoshka» pirogi
Masalliqlar:
-
500 gramm un
-
2 ta tuxum
-
200 millilitr sut
-
7 gramm quruq xamirturush
-
6 osh qoshiq shakar
-
60 gramm yumshatilgan sariyog'
-
Asosiga:
-
2 choy qoshiq dolchin
-
3 osh qoshiq shakar
-
30 gramm eritilgan sariyog'
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
Bugun dolchin bilan xushbo’y yeguliklar pishirishni xush ko’ruvchilar uchun bizdan yangi retsept – bu «garmoshka» shaklidagi ajoyib pirog. Ushbu pirog qayta-qayta tayyorlashga undaydigan ajoyib pishiriqlaridan biridir.
Uni pichoq bilan kesish kerak emas, faqatgina qulay bo’laklarga bo’lib , choy, sut yoki qahva bilan tanovvul qilishingiz mumkin. Ushbu xushbo’y va mazali shirinlikni tayyorlab ko’rishingiz shart.
Bu pirogni tayyorlash uchun sizga keks uchun mo’ljallangan uzunchoq shakldagi qolib kerak bo’ladi.
Tayyor taomning taxminiy qiymati – 21 000 so’m.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
500 gramm un | |
2 ta tuxum | |
200 millilitr sut | |
7 gramm quruq xamirturush | |
6 osh qoshiq shakar | |
60 gramm yumshatilgan sariyog' | |
Asosiga: |
|
2 choy qoshiq dolchin | |
3 osh qoshiq shakar | |
30 gramm eritilgan sariyog' | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i |
Issiq sutga xamirturush va 2 osh qoshiq shakar qo'shamiz, yaxshilab aralashtirib, plenka bilan yopamiz va 20 daqiqaga issiq joyga olib qo'yamiz.
Xamir ko'tarilgandan so'ng unga tuxum, qolgan shakar va sut qo'shamiz, aralashtirib, keyin un qo'shamiz. Mahsulotlarbi yaxshilab aralashtiramiz va yumshatilgan sariyog' qo'shamiz.
Yaxshilab xamir qoramiz va 1,5 soatga issiq joyga olib qo'yamiz.
Xamirni olib, uni 0,5-0,7 santimetr qalinlikda yoyamiz.
So'ngra unga eritilgan saryog' surtib, ustidan dolchin va shakar aralashmasini sepib chiqamiz.
Xamirni to'rtburchak shakilda kesib olamiz. Unutmang ular qolipingizdan kichikroq bo'lishi kerak.
Qolipni ozgina yog ' bilan yog'laymiz va xamirdan tayyorlangan to'rtburchaklarni "garmoshka" shaklida qo'yib chiqamiz. Qolipning atrofiga qog'oz sochiqlarni g'ijimlab qo'yishingiz va xamir ko'tarilayotganda olishingiz mumkin.
Masalliqlar:
500 gramm un | |
2 ta tuxum | |
200 millilitr sut | |
7 gramm quruq xamirturush | |
6 osh qoshiq shakar | |
60 gramm yumshatilgan sariyog' | |
Asosiga: |
|
2 choy qoshiq dolchin | |
3 osh qoshiq shakar | |
30 gramm eritilgan sariyog' | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i |